Στα τέλη Σεπτεμβρίου ξεκινά η λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου Λέσβου

Βοήθεια στους ανασφάλιστους

20/09/2012 - 15:08

Η τακτική λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου Λέσβου θα ξεκινήσει από τα τέλη Σεπτεμβρίου, με στόχο την καλύτερη δωρεάν εξυπηρέτηση όλων των ανασφάλιστων πολιτών της Λέσβου.

Η τακτική λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου Λέσβου θα ξεκινήσει από τα τέλη Σεπτεμβρίου, με στόχο την καλύτερη δωρεάν εξυπηρέτηση όλων των ανασφάλιστων πολιτών της Λέσβου. Οι υπηρεσίες του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου προσφέρονται εδώ και αρκετό καιρό, όμως βρίσκεται σε εξέλιξη ο τελικός σχεδιασμός του, όπου θα υπάρχει αναλυτικό πρόγραμμα κανονικής λειτουργίας, όπως σημειώνει στο «Ε» ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου, Παναγιώτης Προβέτζας.

Αυτή την περίοδο καταρτίζεται πρόγραμμα σχετικά με το ποιοι γιατροί θα βρίσκονται στο Ιατρείο και ποιες ώρες. Για αρχή, θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, ενώ σιγά - σιγά θα ξεκινήσει να δουλεύει και άλλες μέρες, σε συνεννόηση με τους γιατρούς.

Στο Κοινωνικό Ιατρείο, οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας μπορούν να επισκέπτονται συγκεκριμένες ειδικότητες γιατρών, όπως παθολόγους, παιδιάτρους, γυναικολόγους και γιατρούς Γενικής Ιατρικής, έπειτα πάντα από ραντεβού που θα έχουν κλείνουν με τη γραμματεία. Παράλληλα, σε συνεννόηση πάντα με το γιατρό, υπάρχει και η δυνατότητα να τον επισκέπτονται στο γραφείο του αν εκείνος δεν μπορεί να παρευρεθεί στο Κοινωνικό Ιατρείο.

Ο χώρος είναι απολύτως έτοιμος και διαμορφωμένος για να υποδέχεται μαζικά τους πολίτες του νησιού που έχουν ανάγκη. «Υπάρχει μεγάλη ανάγκη, τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Ο κόσμος υποφέρει και βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, ενώ άνθρωποι της διπλανής πόρτας αντιμετωπίζουν προβλήματα και ντρέπονται να το πουν, γι’ αυτό πρέπει να σταθούμε δίπλα τους», σημειώνει ο κ. Προβέτζας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο λειτουργεί με ευθύνη του Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου, αλλά και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Λέσβου.

Πλήρως εξοπλισμένο το φαρμακείο
Σε ό,τι αφορά το Κοινωνικό φαρμακείο, αυτό είναι απόλυτα εξοπλισμένο, όπως αναφέρει στο «Ε» η πρόεδρος της ΕΟΔ Λέσβου, Ζωή Λειβαδίτου. «Έχουμε ευτυχώς επάρκεια σε φάρμακα και μπορούμε να βοηθάμε. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν καλύπτουμε μόνο τις ανάγκες όσων έρχονται στο Κοινωνικό Φαρμακείο, αλλά έχουμε δώσει φάρμακα και στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, αλλά και στη Χίο», τονίζει η κ. Λειβαδίτου. Όπως σημειώνεται, τα φάρμακα φτάνουν εκεί και από δωρεές πολιτών, και μετά από τη διαλογή που τους γίνεται, πάνε ή για ανακύκλωση ή για διάθεση σε εκείνους που τα έχουν ανάγκη. «Κάποια στιγμή περιμένουμε και από το Φαρμακευτικό Σύλλογο ένα βοηθό ο οποίος θα λειτουργεί το Φαρμακείο», καταλήγει η κ. Λειβαδίτου.

Το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο Λέσβου λειτουργεί σε διαμέρισμα στην οδό Βουρνάζων, πάνω από τα ΕΛΤΑ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey