Η Περιφέρεια ζητά να νοικιάσει μεγαλύτερο χώρο

Σε νέα στέγη το ΚΕΘΕΑ

20/09/2012 - 15:07

Μεγαλύτερο χώρο για τη στέγαση του ΚΕΘΕΑ στη Μυτιλήνη αναζητά η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, που το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, θα δημοσιεύσει διακήρυξη για τη μίσθωση χώρου περίπου 280 τετραγωνικών μέτρων.

Μεγαλύτερο χώρο για τη στέγαση του ΚΕΘΕΑ στη Μυτιλήνη αναζητά η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, που το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, θα δημοσιεύσει διακήρυξη για τη μίσθωση χώρου περίπου 280 τετραγωνικών μέτρων.

Ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή συμφώνησε στην εισήγηση-πρόταση του περιφερειάρχη Νάσου Γιακαλή να εξευρεθεί χώρος για τις ανάγκες στέγασης του ΚΕΘΕΑ Μυτιλήνης, επιφάνειας περίπου 280 τετραγωνικών. Όπως τόνισε ο κ. Γιακαλής, η Μονάδα Συμβουλευτικής και Επανένταξης του ΚΕΘΕΑ δημιουργήθηκε στη Μυτιλήνη το Νοέμβριο του 2008 και απευθύνεται σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών και τις οικογένειές τους.

Για τη στέγασή της είχε παραχωρηθεί απ’ τη Νομαρχία κτήριο στο κέντρο της Μυτιλήνης, στην οδό Σαπφούς 2, που όμως δεν επαρκεί για τις ανάγκες της, αφού στον ίδιο χώρο παρέχονται στους χρήστες υπηρεσίες ενημέρωσης, συμβουλευτικής και κινητοποίησης για θεραπεία, ώστε στη συνέχεια εφόσον το επιθυμούν να ενταχθούν σε κάποια απ’ τις θεραπευτικές κοινότητες διαμονής τού ΚΕΘΕΑ σε όλη τη χώρα. Όμως, στην ίδια Μονάδα παρέχεται και στις οικογένειες των χρηστών, ανεξάρτητα απ’ το αν είναι αυτοί ενταγμένοι σε θεραπεία ή όχι, ενημέρωση και ψυχολογική υποστήριξη.

Με το νέο κτήριο που θα αναζητήσει η Περιφέρεια, θα υπάρχει δυνατότητα να χωρέσουν όλες οι δραστηριότητες του ΚΕΘΕΑ στον ίδιο χώρο.

Σχολικά είδη
Όμως, αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη και μία δράση απ’ το Σύλλογο Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ Μυτιλήνης, ο οποίος μαζί με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) Λέσβου συγκεντρώνουν σχολικά είδη για τα παιδιά του δημοτικού που υποστηρίζει η ΕΟΔ.

Παράλληλα, ο Σύλλογος, στα πλαίσια των δράσεων που έχει αναλάβει για την ενημέρωση των πολιτών, αλλά κυρίως των γονέων για τον αγώνα κατά των ναρκωτικών, κόλλησε αφίσες στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, με στοιχεία για το πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ, με πληροφορίες και τηλέφωνα επικοινωνίας. Όπως είπε η πρόεδρος του Συλλόγου, Πηνελόπη Χατζημανωλάκη, ο Σύλλογος ήδη απαριθμεί πολλά μέλη, όμως χρειάζεται η υποστήριξη και άλλου κόσμου, περισσότερων γονέων, με σκοπό ο αγώνας που γίνεται, να εντατικοποιηθεί. Όποιος θέλει να απευθυνθεί στο ΚΕΘΕΑ, μπορεί να επικοινωνεί τηλεφωνικά στους αριθμούς 22510 25670 και 22510 54862.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey