Συνεχείς οι αιτήσεις πολιτών που θέλουν να γίνουν δικαιούχοι στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Μυτιλήνης

Χωρίς τρόφιμα

13/09/2012 - 15:47

Το Παντοπωλείο της Μητρόπολης Μυτιλήνης στηρίζει εδώ και αρκετό καιρό πολλούς απόρους, όμως τον τελευταίο καιρό η ζήτηση έχει μεγαλώσει, καθώς εξυπηρετούνται 70 δικαιούχοι και τα μέλη των οικογενειών τους, δηλαδή συνολικά 185 άτομα, ενώ οι απαιτήσεις συνέχεια πληθαίνουν.

Όσο πάει και μεγαλώνουν οι ανάγκες σε τρόφιμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Μητρόπολης Μυτιλήνης. Η οικονομική κατάσταση της χώρας έχει φέρει πολλούς πολίτες μας στα όρια της εξαθλίωσης και η ανάγκη τους για στήριξη ολοένα και αυξάνεται. Το Παντοπωλείο της Μητρόπολης Μυτιλήνης στηρίζει εδώ και αρκετό καιρό πολλούς απόρους, όμως τον τελευταίο καιρό η ζήτηση έχει μεγαλώσει, καθώς εξυπηρετούνται 70 δικαιούχοι και τα μέλη των οικογενειών τους, δηλαδή συνολικά 185 άτομα, ενώ οι απαιτήσεις συνέχεια πληθαίνουν.

Όπως τονίζει στο «Ε» ο υπεύθυνος του Παντοπωλείου, π. Γρηγόριος Πολύμος, τα αποθέματα τροφίμων που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή, είναι οριακά και θα καλύψουν τις ανάγκες των δικαιούχων για περίπου 15 μέρες ακόμη. Υπερεπάρκεια υπάρχει στα είδη ρουχισμού και τα ζυμαρικά, όμως παρατηρείται σημαντική έλλειψη σε τρόφιμα όπως γάλα, αλεύρι, όσπρια, λάδι, κονσέρβες κ.λπ..

Ζητούν βοήθεια
Οι αρμόδιοι του Παντοπωλείου της Μητρόπολης Μυτιλήνης έχουν βγει πια στην αναζήτηση ανθρώπων ή φορέων που θα στηρίξουν την προσπάθεια που γίνεται. Όπως σημειώνει ο π. Γρηγόριος, αρκετός είναι ο απλός κόσμος που στηρίζει την προσπάθεια και πηγαίνει συχνά προϊόντα στο Παντοπωλείο. Όμως δυστυχώς οι ανάγκες των δικαιούχων δεν καλύπτονται. «Υπάρχει έλλειψη τροφίμων και σκεφτόμαστε τι κινήσεις θα κάνουμε για να βρούμε τρόφιμα ή να μας φτάνουν για τους δικαιούχους, οι οποίοι αυξάνονται. Έχουμε σκεφτεί να απευθυνθούμε στο Στρατό και στην Αστυνομία, οι οποίοι ίσως μας βοηθήσουν. Παράλληλα είχαμε επικοινωνήσει με μια εταιρεία ζυμαρικών, η οποία μάς έστειλε 20 κούτες μακαρόνια, ενώ έχουμε μιλήσει και με ανθρώπους στην ομογένεια, που μας έχουν βοηθήσει και στο παρελθόν και περιμένουμε στήριξη. Κάναμε και κάποια αιτήματα σε μεγάλα σούπερ μάρκετ της πόλης για βοήθεια. Διαφορετικά θα αναγκαστούμε να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας, πράγμα που σημαίνει πως πολλοί άνθρωποι που είναι δικαιούχοι γιατί έχουν ανάγκη, θα πάψουν να είναι λόγω άλλων ανθρώπων που έχουν πολύ μεγαλύτερη», αναφέρει ο π. Γρηγόριος.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο συντηρείται με δωρεές και προσφορές απλών ανθρώπων. Αξίζει να αναφερθεί προσφορά ομογενών από τη Γερμανία που στη διάρκεια του καλοκαιριού δώρισαν έναν καταψύκτη για τις ανάγκες του Παντοπωλείου και κοτόπουλα, τα οποία μέσα σε 15 μέρες είχαν δοθεί σε δικαιούχους.

Κόσμος και από άλλα χωριά
Οι μεγάλες ανάγκες των συνανθρώπων μας έχουν οδηγήσει και πολίτες άλλων περιοχών, πλην της Μυτιλήνης, να στρέφονται για βοήθεια στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Μητρόπολης. Άνθρωποι από τη Γέρα, από το Πέραμα, από την Αγιάσο, κατεβαίνουν στη Μυτιλήνη και ζητούν βοήθεια, καταθέτοντας τα χαρτιά τους προκειμένου να γίνουν δικαιούχοι. «Τώρα θα αποταθούμε στις ενορίες για να ξεκινήσουν κατά τόπους συντονισμένες προσπάθειες, ώστε να βοηθηθούν οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι της Γέρας να εξυπηρετούνται εκεί, χωρίς να αναγκάζονται να έρχονται στη Μυτιλήνη με αποτέλεσμα να υφίστανται ταλαιπωρία, αλλά και εμείς να μην μπορούμε να τους βοηθήσουμε», καταλήγει ο π. Γρηγόριος.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey