Με επιτυχία στο Δικελί οι διήμερες εκδηλώσεις με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας από την Ελλάδα

«Ημέρες Ειρήνης Ναζίμ Χικμέτ»

04/09/2012 - 15:38

Με εκπροσώπηση από την Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις προς τιμήν του Τούρκου ποιητή Ναζίμ Χικμέτ, που διοργάνωσε ο Δήμος Δικελί το Σάββατο 1η και την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Με εκπροσώπηση από την Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις προς τιμήν του Τούρκου ποιητή Ναζίμ Χικμέτ, που διοργάνωσε ο Δήμος Δικελί το Σάββατο 1η και την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία της πόλης. Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία τού ΣΥΡΙΖΑ, δημοτικοί σύμβουλοι, πρώην στελέχη της αυτοδιοίκησης από τη Λέσβο και εκπρόσωποι της Κίνησης «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο» συμμετείχαν στις διήμερες εκδηλώσεις «Ημέρες Ειρήνης Ναζίμ Χικμέτ».

Στο πάνελ της πολιτικής συζήτησης που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου, συμμετείχε και ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής τού ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Πάνος Τριγάζης, μεταφέροντας μήνυμα του προέδρου τού ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής τού ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης, η δημοτική σύμβουλος Βάσω Χοχλάκα, ο πρώην δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Αλέκος Ευαγγελινός και ο πρώην πρόεδρος της Αγίας Παρασκευής Απόστολος Κομνηνάκας.

Ο κ. Τριγάζης, ως μέλος και του Ευρωπαϊκού Δικτύου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, μίλησε για την κατάσταση που διαμορφώνεται στη Μέση Ανατολή και πώς θα αποτραπεί ένα νέος πόλεμος, καταθέτοντας πρόταση για αποπυρηνικοποιημένη Μέση Ανατολή. Ο κ. Τριγάζης δήλωσε ευτυχής που βρίσκεται για ακόμη μια φορά στο Δικελί, «ένα Δήμο που εδώ και δεκαετίες πρωταγωνιστεί στον αγώνα για την ειρήνη και τη δημοκρατία. Όταν μιλάμε για το μεγάλο Τούρκο ποιητή Ναζίμ Χικμέτ, τους αγώνες και το λογοτεχνικό του έργο, μιλάμε για την ειρήνη και την πανανθρώπινη αλληλεγγύη», τόνισε.

Στο πάνελ των συζητήσεων συμμετείχαν ακόμα η βουλευτής του κόμματος CHP, Μπιργκιούλ Αϊχάν Γκιουλέρ, οι πρώην βουλευτές του ίδιου κόμματος Γιακούμπ Κεπενέκ και Χακκί Ουλκού, ο ηθοποιός Ταρίκ Ακάν που συμμετείχε σε ταινίες του Γιλμάζ Γκιουνέι, καθώς και εκπρόσωποι από το ίδρυμα «Ναζίμ Χικμέτ».

Πορεία
Στην Πορεία Ειρήνης από την πλατεία προς το νέο πάρκο, που ο δήμαρχος Δικελί, Οσμάν Οζγκιουβέν, εγκαινίασε κάνοντας και τα αποκαλυπτήρια προτομής τού Ναζίμ Χικμέτ, συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι κομμάτων της Αριστεράς και σωματείων.

Ο κ. Οζγκιουβέν στην ομιλία του σημείωνε: «Η 1η Σεπτεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την Ειρήνη και εμείς θέλουμε να φωνάξουμε από το Δικελί όλος ο κόσμος να έχει Ειρήνη. Ονειρεύομαι έναν κόσμο χωρίς πόλεμο, να μας συντροφεύει ο ποιητής της Ειρήνης, Ναζίμ Χικμέτ, με τα ποιήματά του. Για να τον τιμήσουμε, φτιάξαμε το πάρκο για την ειρήνη και δώσαμε το όνομα του Ναζίμ Χικμέτ. Με καλή συζήτηση και συνεργασία, μπορούμε να λύσουμε όλα μας τα προβλήματα. Ειρήνη στα σύνορά μας, ειρήνη σε όλο τον κόσμο.»

Στο νέο πάρκο «Ναζίμ Χικμέτ», οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Πάλλης και Βάσω Χοχλάκα φύτεψαν μια ελιά, για να συμβολίζει τη συνεργασία και τις καλές σχέσεις των δύο περιοχών.

Ο Δήμος Δικελί θέσπισε την απονομή κάθε χρόνο Βραβείου Ειρήνης «Ναζίμ Χικμέτ» και φέτος δόθηκε στον Τούρκο συγγραφέα Γιασάρ Κεμάλ. Οι «Ημέρες Ειρήνης Ναζίμ Χικμέτ» περιελάμβαναν και συναυλίες, θέατρα και πολλές άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις για παιδιά και μεγάλους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey