Φιλάνθρωπο και ενωτικό το κήρυγμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών από την Αγιάσο

Λαμπρός Δεκαπενταύγουστος

17/08/2012 - 14:14

Θεολογικός και ενωτικός ο λόγος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, κ. Ιερωνύμου, κατά την τριήμερη επίσκεψη του στη Λέσβο προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για το Δεκαπενταύγουστο.

Θεολογικός και ενωτικός ο λόγος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, κ. Ιερωνύμου, κατά την τριήμερη επίσκεψη του στη Λέσβο προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για το Δεκαπενταύγουστο.

Ο Αρχιεπίσκοπος, καλεσμένος της Μητρόπολης Μυτιλήνης, παρέστη στις θρησκευτικές εκδηλώσεις στο Προσκύνημα της Παναγιάς στην Αγιάσο, στο επίκεντρο του εορτασμού στο νησί. Στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, τον υποδέχθηκαν την Τρίτη το πρωί, εκκλησιαστικές και πολιτικές αρχές, ενώ στη συνέχεια συνοδευόμενος από το Μητροπολίτη Μυτιλήνης και τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Επίσκοπο Διαυλείας, κ. Γαβριήλ, τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, π. Μάξιμο, και από τον π. Χρυσόστομο Παπαθανασίου, Ιεροκήρυκα της Μητρόπολης Αθηνών, ανηφόρισαν για την Αγιάσο.

Μεταξύ των άλλων θρησκευτικών τελετών, ο κ. Ιερώνυμος χοροστάτησε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο Προσκύνημα της Παναγίας στην Αγιάσο. Στη διάρκεια του κηρύγματος του, ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στη φιλάνθρωπη θεολογική μορφή της Παναγίας, ενώ υπογράμμισε και την ανάγκη ενότητας του ελληνικού λαού προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματά του. «Ας μην περιμένουμε λύσεις από τους ξένους, οι ξένοι πάντοτε κοίταγαν τα δικά τους συμφέροντα. Πάντα κοίταγαν πρώτα τα δικά τους συμφέροντα και ύστερα τα συμφέροντα των άλλων», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Άπαντες παρόντες
Στη Θεία Λειτουργία στο Προσκύνημα της Αγιάσου, παρέστησαν συνπροσευχόμενοι, ο οικοδεσπότης Μητροπολίτης Μυτιλήνης, κ. Ιάκωβος, και ο Μητροπολίτης Ικονίου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κ. Θεόκλητος. Στον εορτασμό, την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Χαράλαμπος Αθανασίου, ενώ παρούσα ήταν σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του νησιού.

Το απόγευμα της Τετάρτης, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών επισκέφθηκε το Λαογραφικό Μουσείο και άκουσε παραδοσιακή μουσική που έπαιξαν νέοι της περιοχής.

Χθες και πριν αναχωρήσει για την Αθήνα, επισκέφθηκε το αγρόκτημα της Αχλαδερής και στη συνέχεια το Μητροπολίτη Μήθυμνας, κ. Χρυσόστομο, στην έδρα της Μητρόπολης στην Καλλονή. Ακολούθησε επίσκεψη στη Μονή Λειμώνος όπου ετέλεσε τρισάγιο στον τάφο του Μητροπολίτη Κορίνθου κηρού Παντελεήμονος. Το μεσημέρι επισκέφθηκε το «Ζαχάρειο» Γηροκομείο στην Αγία Παρασκευή, ενώ η περιοδεία του έκλεισε με προσκύνημα στον Ταξιάρχη του Μανταμάδου.

Αργά το απόγευμα χθες αναχώρησε για την Αθήνα.



Και στην άλλη Λέσβο
Ο γιορτασμός της Παναγιάς πραγματοποιήθηκε με μεγαλοπρέπεια και στην άλλη Λέσβο. Στην πόλη της Μυτιλήνης και σε όλα τα χωριά όπου υπάρχουν εκκλησίες και παρεκκλήσια της Παναγίας, το «Πάσχα του καλοκαιριού» τιμήθηκε δεόντως.

Στο Ναό της Παναγίας στην Πέτρα, πραγματοποιήθηκε πανηγυρικός εσπερινός με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του τόπου. Θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στον αύλειο χώρο του εορτάζοντα Ναού της Παναγίας της Ελεούσας Λεπετύμνου. Τις εκδηλώσεις που περιελάμβαναν τοπικό φαγητό και παραδοσιακή μουσική, οργάνωσε η Εκκλησιαστική Επιτροπή και τα έσοδα θα διατεθούν για την αποπεράτωση του καμπαναριού του Ναού, καθώς και για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Με πανηγυρικό τρόπο πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός και στην εκκλησία της Παναγίας στο Πυργί, όπου η εικόνα λιανεύθηκε μέσα στον κόλπο της Γέρας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey