Φαγητό σε 28 ηλικιωμένους προσφέρει στην Καλλονή η ομάδα «ΣιτίZω»

Χείρα βοηθείας…

22/06/2012 - 14:31

Χαρά και λίγες ώρες με παρέα θα προσφέρουν οι εθελοντές της ομάδας «ΣιτίΖω» που δραστηριοποιείται στη Καλλονή, το ερχόμενο Σάββατο 23 Ιουνίου. Στις 6:30 το απόγευμα, στο Δημοτικό Σχολείο Καλλονής, οι ηλικιωμένοι της Καλλονής και της ευρύτερης περιοχής του Λεκανοπεδίου θα μπορέσουν να περάσουν λίγες ευχάριστες ώρες συντροφιάς σε μια συγκέντρωση αφιερωμένη σε εκείνους.

Χαρά και λίγες ώρες με παρέα θα προσφέρουν οι εθελοντές της ομάδας «ΣιτίΖω» που δραστηριοποιείται στη Καλλονή, το ερχόμενο Σάββατο 23 Ιουνίου. Στις 6:30 το απόγευμα, στο Δημοτικό Σχολείο Καλλονής, οι ηλικιωμένοι της Καλλονής και της ευρύτερης περιοχής του Λεκανοπεδίου θα μπορέσουν να περάσουν λίγες ευχάριστες ώρες συντροφιάς σε μια συγκέντρωση αφιερωμένη σε εκείνους.

Η ομάδα «ΣιτίΖω» καλεί όλους όσοι θέλουν, να φέρουν τους παππούδες ή της γιαγιάδες τους στη συγκέντρωση, ενώ σε περιπτώσεις που κάποιος δεν μπορεί να μετακινηθεί ή δεν έχει μεταφορικό μέσο, εθελοντές της ομάδας θα αναλάβουν να πάρουν τους ηλικιωμένους από το σπίτι τους για να τους πάνε στο χώρο συγκέντρωσης. Εκεί, θα μπορέσουν να απολαύσουν τον καφέ ή το χυμό τους, αλλά και γλυκά και άλλα μεζεδάκια, φτιαγμένα από τις εθελόντριες του «ΣιτίΖω».

Όπως τονίζει στο «Ε» η αντιπρόεδρος της ομάδας, κ. Φλώρα Λογιωτάτου, υπάρχουν ηλικιωμένοι συμπολίτες μας που κατά καιρούς έχουν μεγάλο παράπονο τη μοναξιά τους, γι’ αυτό και διοργανώθηκε η εν λόγω εκδήλωση, η οποία αν έχει επιτυχία, θα καθιερωθεί να γίνεται δύο φορές το χρόνο, το φθινόπωρο και την άνοιξη. «Μακάρι να έρθουν όλοι οι παππούδες και οι γιαγιάδες της περιοχής και να έρθουν και άλλοι από άλλα χωριά», συμπληρώνει η κ. Λογιωτάτου.

Πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα 22530 22164, 22530 22158 και 22530 22948.


Η ομάδα «ΣιτίΖω»
Η ομάδα άρχισε τη δράση της το 2003 εθελοντικά, από μια παρέα γυναικών της Καλλονής που αποφάσισε να ξεκινήσει να βοηθά ηλικιωμένους συμπολίτες μας που είτε ήταν μόνοι, είτε ανήμποροι, είτε άποροι, πηγαίνοντάς τους ένα πιάτο σπιτικό φαγητό. Στην αρχή μαγείρευαν και έδιναν φαγητό σε πέντε με έξι ηλικιωμένους τη βδομάδα, όμως στην πορεία η ομάδα εξελίχθηκε. Σήμερα αποτελεί νόμιμο σύλλογο, στο δυναμικό του οποίου υπάρχουν 250 μέλη εθελοντές και απαρτίζεται από επταμελές διοικητικό συμβούλιο. Βοηθάει 28 ηλικιωμένους στην ευρύτερη περιοχή της Καλλονής και η δράση του φτάνει μέχρι και το Σκαλοχώρι. Προσφέρεται πλήρες γεύμα, και τις επτά μέρες της εβδομάδας, με τη συνοδεία φρούτων ή γλυκών, ανάλογα με το διαιτολόγιο που έχει προαποφασιστεί, ενώ στις γιορτές πάντα οι κυρίες που μαγειρεύουν, φροντίζουν να φτιάχνουν και τα απαραίτητα εποχικά εδέσματα.

Τα φαγητά μαγειρεύονται καθημερινά σε ένα χώρο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος για το λόγο αυτό, με πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα.

Στα τόσα χρόνια βοήθειας και προσφορά, το «ΣιτίΖω» Καλλονής λειτουργεί αποκλειστικά εθελοντικά, χωρίς να έχει πάρει χρήματα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, τονίζει η κ. Λογιωτάτου. Η ομάδα συντηρείται αποκλειστικά από δωρεές και δωρεές αντί στεφάνου και εκδηλώσεις που διοργανώνονται, από τις οποίες ξεχωρίζει το παζάρι με πασχαλινά αντικείμενα. Μέσα στις επόμενες δράσεις τού «ΣιτίΖω» είναι και ένα παζάρι ρούχων που προσανατολίζεται να γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. «Τα τρόφιμα που αγοράζουμε για το καθημερινό μας μαγείρεμα, λέει η κ. Λογιωτάτου, φροντίζουμε να τα παίρνουμε από όλα τα μαγαζιά της Καλλονής, ώστε να βοηθάμε ανά μήνα και άλλους εμπόρους, θέλοντας να τους στηρίξουμε, ενώ δεν είναι λίγοι και οι παραγωγοί που μας προσφέρουν αφιλοκερδώς τα προϊόντα τους.»

Τέλος, η αντιπρόεδρος του «ΣιτίΖω» τονίζει πως υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου, που στηρίζει το σύλλογο. «Μας έχει αγκαλιάσει πολύ ο κόσμος και μας ενισχύουν πολύ επίσης κάτοικοι των γύρω χωριών, ενώ παράλληλα έρχονται και σχολεία των οποίων οι μαθητές ενημερώνονται για τις δράσεις μας, συγκινούνται και βοηθάνε», καταλήγει.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey