Προετοιμασίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη βάση τής ΜΑΕΔΥ, για τα «Πετζετέλ»

Επιτέλους… έρχονται!

20/06/2012 - 14:29

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν έρθει στη Μυτιλήνη τα «Πετζετέλ», τα πυροσβεστικά αεροσκάφη της Μονάδας Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών (ΜΑΕΔΥ), που αναμένονταν εδώ και αρκετές ημέρες στη Λέσβο.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν έρθει στη Μυτιλήνη τα «Πετζετέλ», τα πυροσβεστικά αεροσκάφη της Μονάδας Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών (ΜΑΕΔΥ), που αναμένονταν εδώ και αρκετές ημέρες στη Λέσβο.

Όπως γράφαμε την περασμένη εβδομάδα, τα «Πετζετέλ» αναμένονταν ήδη από την 1η Ιουνίου, με την αντιπυρική περίοδο να έχει ξεκινήσει από την Πρωτομαγιά. Ωστόσο καθυστέρησαν να φανούν στη Λέσβο - όπως και σε όλες τις άλλες περιοχές της χώρας όπου προβλέπεται να βρίσκονται κάθε καλοκαίρι -, λόγω του ότι αναμενόταν η σχετική απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Δύο αεροσκάφη και έξι πιλότοι
Σύμφωνα με το διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Λευτέρη Ελευθεριάδη, τα δύο αεροσκάφη πρόκειται τελικά να καταφτάσουν στο νησί στο τέλος της εβδομάδας, είτε το απόγευμα της Πέμπτης είτε το πρωί της Παρασκευής, αφού αυτό εξαρτάται και από τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν και το κατά πόσο θα επιτρέψουν την απογείωσή τους από τα κεντρικά τής ΜΑΕΔΥ στην Αθήνα. Από τον καιρό θα εξαρτηθεί και το εάν θα καταπλεύσουν στο νησί την Πέμπτη τα φορτηγά και τα καύσιμα της Μονάδας, με το πλοίο της γραμμής που θα αναχωρήσει την Τετάρτη από τον Πειραιά.

Οι άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που ενημερώθηκε για την άφιξη των «Πετζετέλ» από το Υπουργείο, έχουν ήδη αρχίσει την προετοιμασία της βάσης τής ΜΑΕΔΥ δίπλα στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης, πραγματοποιώντας εργασίες που αφορούν στην αποφραγή της τηλεφωνικής γραμμής, τον έλεγχο των αντλιών και των δεξαμενών που γεμίζουν τα αεροσκάφη κ.ά., ενώ μετά την άφιξη των αεροσκαφών, την ευθύνη θα έχει πλέον η Αεροπορία.

Μέχρι και τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου, το φθινόπωρο, στη Λέσβο θα βρίσκονται συνολικά έξι πιλότοι: ο Δημήτρης Αντωνίου, ο Παναγιώτης Δημητριάδης, ο Αδαμάντιος Ζυγομαλάς, ο Χαράλαμπος Θεοδωρέλλης, ο Παναγιώτης Καπετάνης και ο Δημήτρης Γάγγος. Μαζί τους θα βρίσκονται στη βάση και οι 20 περίπου μηχανικοί που αναλογούν στη Μονάδα.


Πέμπτη ή Παρασκευή θα είναι στη Λέσβο τα «Πετζετέλ»

Σε πλήρη ανάπτυξη…
Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα έγινε και η πρόσληψη των 26 εποχικών πυροσβεστών, που υπολείπονταν από το διαγωνισμό που αφορούσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Από χτες βρίσκονται όλοι στα πόστα τους, όπου και θα παραμείνουν για τεσσερισήμισι μήνες, μέχρι και τον Οκτώβριο.

«Από σήμερα (σ.σ. χτες), το σχέδιο πυροπροστασίας μας βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη», τόνισε στο «Ε» ο κ. Ελευθεριάδης, αναφερόμενος τόσο στα φυλάκια των περιοχών Χαραμίδα, Λάρσος, Αράπη Πέτρες, δάσος Παρακοίλων, Βασιλικά, διασταύρωση Αμπελικού και Γέρα, όσο και στα πυροφυλάκια του Λεπέτυμνου, του Ολύμπου, του Ροδίτη και του Πετροβουνίου.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καλεί για άλλη μια φορά τους πολίτες να προσέχουν, ώστε να μην πραγματοποιούν εργασίες καύσης χρησιμοποιώντας εργαλεία που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρες ή με γυμνή φλόγα, εκτός στεγασμένων χώρων, ειδικά κοντά σε δασικές εκτάσεις και ιδιαίτερα τις ημέρες που η ένταση των ανέμων είναι αυξημένη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey