Διεκδικούν αποζημίωση 452.848 ευρώ για ατύχημα με νεκρό στο δρόμο Μεγαλοχωρίου - Αγιάσου

Πολίτες κατά κράτους

25/05/2012 - 14:38

Αποζημίωση 452.848 ευρώ διεκδικούν οι κόρες και η σύζυγος ενός πολίτη που σκοτώθηκε σε δυστύχημα στο δρόμο Μεγαλοχωρίου - Αγιάσου. Την περασμένη Παρασκευή εκδικάστηκε στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά η έφεση που είχαν καταθέσει οι τρεις ενάγουσες κατά της πρωτόδικης απόφασης του τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης.

Αποζημίωση 452.848 ευρώ διεκδικούν οι κόρες και η σύζυγος ενός πολίτη που σκοτώθηκε σε δυστύχημα στο δρόμο Μεγαλοχωρίου - Αγιάσου. Την περασμένη Παρασκευή εκδικάστηκε στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά (Μεταβατική Έδρα Μυτιλήνης) η έφεση που είχαν καταθέσει οι τρεις ενάγουσες κατά της πρωτόδικης απόφασης του τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης.

Οι τρεις ενάγουσες υποστηρίζουν ότι η αιτία του δυστυχήματος ήταν η κακή κατασκευή και συντήρηση του δρόμου. Δηλαδή ότι δεν είχαν τοποθετηθεί σε αυτό αναγκαία προστατευτικά μέτρα προκειμένου να προλαμβάνονται τα ατυχήματα και ιδιαίτερα τα θανατηφόρα.

Ωστόσο, σε πρώτο βαθμό το δικαστήριο έκρινε ότι η αγωγή ήταν αβάσιμη, καθώς θεώρησε ότι η αιτία του δυστυχήματος ήταν η υπερβολική ταχύτητα κι όχι η κατάσταση του δρόμου.

Σε δύο μήνες
Η αγωγή είχε κατατεθεί σε βάρος της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Λέσβου, της οποίας διάδοχος είναι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Την Περιφέρεια κατά την εκδίκαση της υπόθεσης εκπροσώπησε ο δικηγόρος Απόστολος Κομνηνάκας, ο οποίος εκτιμά ότι Διοικητικό Εφετείο θα εκδώσει την απόφασή του σε δύο μήνες.

Αν οι τρεις ενάγουσες καταφέρουν να πείσουν το δικαστήριο να αλλάξει την πρωτόδικη απόφαση, θα ανοίξουν το δρόμο για πολλά θύματα τροχαίων να διεκδικήσουν αποζημιώσεις είτε από τους δήμους είτε από την περιφέρεια.

Η ισχύουσα νομοθεσία δίνει τη δυνατότητα στους παθόντες να διεκδικήσουν αποζημιώσεις από τους φορείς του Δημοσίου για κακοτεχνίες και προβλήματα που παρουσιάζουν οι δρόμοι στη χώρα μας. Ωστόσο, πολύ λίγοι είναι εκείνοι που καταφεύγουν στα δικαστήρια για να αποζημιωθούν κι ακόμη λιγότεροι αυτοί που δικαιώνονται.

Ο δρόμος Μεγαλοχωρίου - Αγιάσου είναι ένας στενός χωματόδρομος για τον οποίο έχουν γίνει πολύωρες συζητήσεις, κατά το παρελθόν, στα Νομαρχιακά Συμβούλια. Η βελτίωση του δρόμου και η ασφαλτόστρωσή του είναι πάγιο αίτημα των κατοίκων της Αγιάσου και του Μεγαλοχωρίου, καθώς η κατάσταση στην οποία βρίσκεται μειώνει κατά πολύ το χρόνο μετάβασης από το ένα χωριό στο άλλο. Ωστόσο οι αναγκαίες εργασίες δεν έγιναν ποτέ, επειδή δεν είχαν ολοκληρωθεί οι αναγκαίες μελέτες.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey