Δυο χρόνια φυλακής με αναστολή, στον αξιωματικό κυβερνήτη του σκάφους του Λιμενικού Σώματος που σκότωσε τον Άρη Κουμπά

Πρώτη δικαίωση…

22/05/2012 - 14:52

Σε δυο χρόνια φυλάκισης με αναστολή καταδικάστηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής, από το Ναυτοδικείο Πειραιά, ο σημαιοφόρος του Λιμενικού Σώματος που τότε υπηρετούσε ως ανθυπασπιστής, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Σε δυο χρόνια φυλάκισης με αναστολή καταδικάστηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής, από το Ναυτοδικείο Πειραιά, ο σημαιοφόρος του Λιμενικού Σώματος που τότε υπηρετούσε ως ανθυπασπιστής, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Πρόκειται για τον κυβερνήτη του σκάφους του Λιμενικού που αργά το βράδυ της 3ης Ιουλίου 2010, ενώ έπλεε επιστρέφοντας από τη Χίο στη θαλάσσια περιοχή Νεαπόλεως - Βαρειάς ανοικτά της Μυτιλήνης, συγκρούσθηκε με σκάφος στο οποίο επέβαινε ο 44χρονος τότε Άρης Κουμπάς. Από τη σύγκρουση βρήκε τραγικό θάνατο ο 44χρονος υπάλληλος του Πανεπιστημίου.

Το δικαστήριο, με ψήφους τρεις έναντι δύο (μειοψήφησαν οι ναυτοδίκες, που πρότειναν την απαλλαγή του κατηγορούμενου αξιωματικού, αποδεχόμενοι τη σύγκρουση αλλά αμφιβάλλοντας ότι επί της λέμβου βρισκόταν άνθρωπος), δέχθηκε ότι ο Άρης Κουμπάς επέβαινε εκείνη τη μέρα στη μηχανοκίνητη λέμβο «Ευάγγελος», με την οποία συγκρούσθηκε το σκάφος του Λιμενικού, συμβάν που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατό του. Κι αυτό, παρά την ακολουθούμενη υπερασπιστική γραμμή, σύμφωνα με την οποία το σκάφος έπλεε ακυβέρνητο, ενώ ο Άρης Κουμπάς είχε πέσει στη θάλασσα ως αποτέλεσμα προηγούμενης σύγκρουσης με άλλο σκάφος!

Ώρες δίκης…
Όπως είχε γράψει το «Ε», η δίκη ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη και διέκοψε για την Παρασκευή. Ξεκίνησε κανονικά το πρωί εκείνης της ημέρας και κράτησε περίπου μέχρι τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, όταν και ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου.

Συνήγοροι πολιτικής αγωγής ήταν ο δικηγόρος από τη Μυτιλήνη Στέλιος Κίνδερλης και οι δικηγόροι της Αθήνας Νίκος Αναγνωστόπουλος και Δημήτρης Βουτσινός. Ας σημειωθεί εδώ η ιδιαίτερη συμβολή στην απόφαση του τεχνικού συμβούλου Γεράσιμου Λάλη, που με την τεχνική του έκθεση απέδειξε πού και πώς έγινε η σύγκρουση του σκάφους του Λιμενικού Σώματος, καθώς και τις εν γένει πλημμέλειες του κυβερνήτη αξιωματικού.

Το σκάφος του Άρη Κουμπά στην ακτή, λίγες ώρες μετά το δυστύχημα. Όπως αποδέχθηκε το δικαστήριο, συγκρούσθηκε με το σκάφος του Λιμενικού Σώματος

Ως «απόφαση που κατ’ αρχάς δικαιώνει την οικογένεια του Άρη Κουμπά» χαρακτήρισε τη δικαστική απόφαση ο δικηγόρος της οικογένειας, σημειώνοντας ότι «η εφετειακή απόφαση θα είναι και αυτή που θα δικαιώσει και την ψυχή του εκλιπόντος».

«Δικαιωμένη» δήλωσε χθες, μιλώντας στο «Ε», και η σύζυγος του θύματος Άρη Κουμπά, η κ. Ειρήνη Γέραλη.

«Η απόφαση ήταν δίκαια και έδωσε στους πολίτες και το δικαίωμα να διεκδικούν το δίκιο τους. Πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη για όλους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη δίκη κατέθεσαν μάρτυρες οι επιβαίνοντες στο σκάφος Δημήτρης Χαλκιώτης, γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, και Βασίλης Τσορβάς, προϊστάμενος ΠΣΕΑ της Γραμματείας, όπως και συνάδελφοι του καταδικασθέντος λιμενικοί, που επίσης επέβαιναν στο σκάφος. Επιπλέον, κατέθεσαν πραγματογνώμονες.

Ο καταδικασθείς αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος κατέθεσε έφεση κατά της πρωτόδικης υπόθεσης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey