Έκκληση Αντωνέλλη για εποχικό προσωπικό στους παιδικούς σταθμούς

«Μπλόκαραν» όλες οι προσλήψεις

22/05/2012 - 14:36

Ένα απ’ τα θέματα που απασχόλησαν την Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν το «μπλοκάρισμα» όλων των προσλήψεων που αφορούν σε εποχικό προσωπικό, κατάσταση που κυριολεκτικά έχει δέσει τα χέρια των δήμων της επικράτειας.

Ένα απ’ τα θέματα που απασχόλησαν την Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν το «μπλοκάρισμα» όλων των προσλήψεων που αφορούν σε εποχικό προσωπικό, κατάσταση που κυριολεκτικά έχει δέσει τα χέρια των δήμων της επικράτειας. Χθες, με παρέμβασή της προς τον υπουργό Εσωτερικών, η πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης απηύθυνε έκκληση να δώσει η υπηρεσιακή κυβέρνηση την έγκριση ώστε να καλυφθούν τα τεράστια κενά που υπάρχουν στους παιδικούς σταθμούς.

Στην επιτακτική ανάγκη να εγκριθούν οι προσλήψεις εποχικού προσωπικού, αλλά και να συνεχιστεί η διαδικασία για την πρόσληψη προσωπικού μέσω των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, αναφέρθηκε την Παρασκευή ο Δημήτρης Βουνάτσος, όπως και ο αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Βορείου Αιγαίου, Παντελής Πατερέλλης, που ενημέρωσε και για τις ενέργειες απ’ την πλευρά τής ΚΕΔΕ για το ίδιο θέμα.

Θα κλείσουν…
Χθες το μεσημέρι, η πρόεδρος του Οργανισμού, Αναστασία Αντωνέλλη, έστειλε στον υπουργό Εσωτερικών, Αντώνη Μανιτάκη, επιστολή για τις προσλήψεις στους παιδικούς σταθμούς, υπογραμμίζοντας ότι οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου που έχουν συναφθεί με το προσωπικό των σταθμών, λήγουν στις 31 Ιουλίου και έτσι από 1ης Σεπτέμβρη, που αρχίζει η νέα παιδαγωγική χρονιά, εφόσον δεν εγκριθούν νέες θέσεις, δε θα λειτουργήσουν τμήματα, ακόμη και ολόκληροι παιδικοί σταθμοί.

«Δε θα είμαστε σε θέση να ικανοποιήσουμε τα αιτήματα, σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και την ελληνική οικογένεια», λέει η κ. Αντωνέλλη, προβλέποντας τη δημιουργία τεράστιου κοινωνικού προβλήματος.

Σε ό,τι αφορά στις ανάγκες για προσλήψεις, η πρόεδρος του νομικού προσώπου σημειώνει πως για το 2011 είχε αιτηθεί 62 θέσεις για την κάλυψη των αναγκών, όμως κατά τη διάρκεια του έτους συνταξιοδοτήθηκαν επτά άτομα, με αποτέλεσμα την αύξηση των απαιτούμενων προσλήψεων.

«Εναποθέτουμε τις ελπίδες μας σε σας, μια και μέσα από τη βιβλιογραφία σας προκύπτει ότι, όχι μόνο κατανοείτε την ανάγκη συνέχισης της διοίκησης, αλλά είστε και υπέρμαχος αυτής», καταλήγει η κ. Αντωνέλλη απευθυνόμενη στον υπουργό, τον οποίο και παρακαλεί να επιλύσει το πρόβλημα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey