Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο κτήριο που θα φιλοξενήσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Μητρόπολης Μυτιλήνης

Ανοίγει τις πόρτες του

19/05/2012 - 13:59

Στην αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της λειτουργίας του έχει μπει πλέον το Κοινωνικό Παντοπωλείο που ετοιμάζει η Μητρόπολη Μυτιλήνης. Οι εργασίες στο ισόγειο του κτηρίου που στεγάζει την ορθόδοξη χριστιανική αδελφότητα «Ευσέβεια» και όπου θα λειτουργήσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο, έχουν ολοκληρωθεί.

Στην αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της λειτουργίας του έχει μπει πλέον το Κοινωνικό Παντοπωλείο που ετοιμάζει η Μητρόπολη Μυτιλήνης. Οι εργασίες στο ισόγειο του κτηρίου που στεγάζει την ορθόδοξη χριστιανική αδελφότητα «Ευσέβεια» και όπου θα λειτουργήσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο, έχουν ολοκληρωθεί. Έχει τελειώσει το βάψιμο του εσωτερικού χώρου, αλλά και η τοποθέτηση των ραφιών όπου θα τοποθετηθούν τα προϊόντα, και το μόνο που απομένει πλέον είναι να γίνει ο γενικός καθαρισμός του χώρου.

Όπως υπολογίζεται, σε λιγότερο από 10 ημέρες το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Μητρόπολης Μυτιλήνης θα ανοίξει τις πόρτες του, στην οδό Τερπάνδρου στη Μυτιλήνη, για να υποδεχθεί τους οικονομικά αδύνατους συμπολίτες μας. «Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο γίνεται εθελοντική εργασία από όλους όσοι συμμετέχουν και αυτό μπερδεύει κάπως τις ώρες που μπορούμε να δουλέψουμε, γι’ αυτό και έχουμε καθυστερήσει λίγο», τονίζει στο «Ε» ο ένας εκ των τριών ιερέων που έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν το εγχείρημα, π. Γρηγόριος Πολύμος, συνεχίζοντας: «Έχουν γίνει όλες οι εργασίες και μας μένει τώρα μόνο να το καθαρίσουμε και να βάλουμε τα προϊόντα στα ράφια.

Σκεφτόμαστε να ζητήσουμε από μερικές κυρίες των ενοριών να μας βοηθήσουν στον καθαρισμό και στην τοποθέτηση των πραγμάτων.»

Παράλληλα, όπως ο π. Γρηγόριος τόνισε, μεγάλη αρωγοί στην προσπάθεια που γίνεται ήταν ο Σύλλογος Κυνηγών Μυτιλήνης και οι Θηροφύλακες Μυτιλήνης, που ανέλαβαν να διεκπεραιώσουν όλες τις τεχνικές εργασίες που απαιτούνταν, αλλά και συνέβαλαν δραστικά με προϊόντα που μάζεψαν για το Παντοπωλείο. «Θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο “ευχαριστώ” σε όλους όσοι μας έχουν βοηθήσει, μα ένα μεγαλύτερο στον Κυνηγετικό Σύλλογο και στους Θηροφύλακες Μυτιλήνης, για τη μεγάλη τους προσφορά και στήριξη σε ό,τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο π. Γρηγόριος.

Δε φτάνουν για όλους
Η συλλογή τροφίμων και προϊόντων είναι σε πολύ καλό στάδιο, καθώς έχουν συνδράμει στο εγχείρημα, εκτός από απλοί πολίτες, και στρατιωτικές μονάδες του νησιού με προσφορά κλινοσκεπασμάτων, τροφίμων και λοιπών προϊόντων, που μάλιστα χθες παραδόθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις εκκλησίες όλων των ενοριών της Μυτιλήνης, οι οποίες έχουν φροντίσει και συγκεντρώνουν ρουχισμό και τρόφιμα. «Έχουμε μαζέψει αρκετά προϊόντα, όμως ξέρουμε ότι δε θα φτάσουν. Πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια και πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσει όλος ο κόσμος. Για την ώρα είναι περίπου 20 οικογένειες και μεμονωμένα άτομα που χρήζουν άμεσης ανάγκης. Στη πορεία γνωρίζουμε ότι αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί», καταλήγει ο π. Γρηγόριος.

Όσοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν, μπορούν να επικοινωνήσουν με τα γραφεία της Μητρόπολης στο 22510 28514.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey