Παραπονιούνται οι κάτοικοι της περιοχής του Πάρκου Χατζηδήμου

«Γιατί να μένει αναξιοποίητο;»

17/05/2012 - 14:14

Ένα από τα σχετικά πρόσφατα έργα που υλοποιήθηκαν στη Μυτιλήνη, το Πάρκο Χατζηδήμου πάνω από την οδό Κομνηνάκη, εξακολουθεί να παραμένει αναξιοποίητο, παρ’ όλο που θα μπορούσε να αποτελέσει μια μικρή «όαση» πρασίνου και αναψυχής στο κέντρο της πόλης.

Ένα από τα σχετικά πρόσφατα έργα που υλοποιήθηκαν στη Μυτιλήνη, το Πάρκο Χατζηδήμου πάνω από την οδό Κομνηνάκη, εξακολουθεί να παραμένει αναξιοποίητο, παρ’ όλο που θα μπορούσε να αποτελέσει μια μικρή «όαση» πρασίνου και αναψυχής στο κέντρο της πόλης. Κάτοικοι του γύρω τετραγώνου διαμαρτύρονται, τόσο για τα χόρτα που είχαν μείνει, όπως λένε, άκοπα για πολύ καιρό (καθαρίστηκαν τις τελευταίες ημέρες από συνεργείο του Δήμου), όσο και για την απουσία οποιασδήποτε συντήρησης των εγκαταστάσεων του πάρκου, αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί εκεί μετά από κάθε νεροποντή.

Για μήνες περίμεναν οι περίοικοι του Πάρκου Χατζηδήμου το Δήμο Λέσβου να το καθαρίσει από τα χόρτα. Τελικά, μετά από πιέσεις, το… μεγάλο έργο έγινε!
Ωστόσο, τα αιτήματα των πολιτών δε σταματούν εκεί. Όπως έχει γραφτεί και στο παρελθόν, το πάρκο μένει αφρόντιστο ως προς τις βασικές του υποδομές, αφού οι λάμπες που σπάνε κάθε τόσο οι νεαροί στα πεζούλια του, δεν αντικαθίστανται από τους αρμοδίους όπως θα έπρεπε.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο ιδιοκτήτης του παρακείμενου ξενοδοχείου «Θεόφιλος», Θεολόγος Αποστόλας, που υποστηρίζει πως ο ίδιος είναι που αντικαθιστά κάθε τόσο τις σπασμένες λάμπες, με δικά του έξοδα. Επιπλέον, έχει προτείνει στο Δήμο Λέσβου να τοποθετηθεί στο πάρκο για φωτισμό ένας ψηλός πυλώνας, στον οποίο δε θα μπορούν να προκληθούν ζημιές.

Προτάσεις και απαντήσεις
Η δεύτερη πρόταση που έχει κάνει ο κ. Αποστόλας, είναι η τοποθέτηση περιμετρικά του πάρκου συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης με παρκόμετρα, ώστε να ρυθμιστεί η κατάσταση που επικρατεί με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, και να μπορέσει και ο Δήμος να έχει κάποια έσοδα, που θα δίνονται στη συνέχεια για τη συντήρηση του πάρκου.

Την τοποθέτηση πλακόστρωτου και παρκόμετρων περιφερειακά του πάρκου, ώστε να μη γεμίζει αυτοκίνητα, προτείνει ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Θεόφιλος», Θεολόγος Αποστόλας

Ο ίδιος επισημαίνει την ανάγκη τού να γίνει ένα καλό πλακόστρωτο στο δρόμο που οδηγεί μέχρι το πάρκο από την οδό Κομνηνάκη, καθώς και γύρω από το ίδιο το πάρκο, όπου κινούνται τα αυτοκίνητα, αφού αυτήν τη στιγμή με κάθε βροχόπτωση ο χώρος μετατρέπεται σε λασπότοπο!

«Αυτήν τη στιγμή δεν έρχεται κόσμος», προσθέτει. «Αν όμως διαμορφωνόταν μια παιδική χαρά, έμπαινε σε λειτουργία και το προκάτ αναψυκτήριο του Δήμου που έχει τοποθετηθεί και δεν αξιοποιείται, θα μπορούσε να αναδειχθεί το πάρκο. Είναι στην καρδιά της πόλης και είναι κρίμα να μένει έτσι αφρόντιστο και αναξιοποίητο.»

Από πλευράς του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ηλίας Κουνιαρέλλης τονίζει για άλλη μια φορά τα προβλήματα που προκύπτουν από την έλλειψη προσωπικού καθαριότητας.

«Μέσα στις προηγούμενες ημέρες καθαρίσαμε τελείως το Πάρκο Χατζηδήμου και με τα χόρτα που μαζέψαμε, γεμίσαμε 10 φορτηγά. Δυστυχώς, οι κάτοικοι πετούν τα σκουπίδια τους όπου να ‘ναι, ακόμη και μπάζα μαζέψαμε», αναφέρει χαρακτηριστικά. «Έχουν δίκιο για το πλακόστρωτο οι κάτοικοι, αλλά όταν δε μας δίνουν κόσμο, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι.

Δυστυχώς, αυτήν τη στιγμή ο Δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει οποιοδήποτε έργο.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey