Πορτοφόλι ηλικιωμένης βρήκε στη Μυτιλήνη ένας οδηγός ταξί μέσα στο όχημά του, και το παρέδωσε στην κάτοχό του

Πράξη ανθρωπιάς!

09/05/2012 - 13:55

Μάθημα αξιοπρέπειας σε μια εποχή σοβαρής οικονομικής κρίσης έδωσε χθες ένα οδηγός ταξί στη Μυτιλήνη, ο οποίος βρήκε μέσα στο ταξί του ένα ξεχασμένο πορτοφόλι και το επέστρεψε στην κάτοχό του.

Μάθημα αξιοπρέπειας σε μια εποχή σοβαρής οικονομικής κρίσης έδωσε χθες ένα οδηγός ταξί στη Μυτιλήνη, ο οποίος βρήκε μέσα στο ταξί του ένα ξεχασμένο πορτοφόλι και το επέστρεψε στην κάτοχό του. Ο οδηγός ταξί, ο 50χρονος Παναγιώτης Παπασταύρου, είχε πάρει κούρσα από την πιάτσα τού ΙΚΑ, με προορισμό το σπίτι της ηλικιωμένης επιβάτιδος. Όπως ο ίδιος τονίζει στο «Ε», όταν έφτασαν στην πολυκατοικία της κυρίας, την βοήθησε να βγάλει τα πράγματα που είχε μαζί της από το αυτοκίνητο και εκείνη τον πλήρωσε κανονικά.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής του προς την πιάτσα των ταξί, ο κ. Παπασταύρου ανακάλυψε ένα ξεχασμένο πορτοφόλι στο πίσω μέρος του καθίσματος, το οποίο όμως δε γνώριζε σε ποιον από τους προηγούμενους πελάτες του άνηκε. Αμέσως και χωρίς να σκεφτεί να το ανοίξει, πόσο μάλλον να το κρατήσει, ανέφερε το γεγονός στο τηλεφωνικό κέντρο.

Την ίδια στιγμή, η ηλικιωμένη κυρία αντιλήφθηκε την απουσία του πορτοφολιού της καθώς πήγε να ψωνίσει και δε βρήκε τα χρήματά της, και κατευθύνθηκε αμέσως προς την πιάτσα των ταξί ρωτώντας αν κάποιος από τους οδηγούς βρήκε το πορτοφόλι της στο ταξί του. Για καλή της τύχη, ο κ. Παπασταύρου ενημερώθηκε από τους συναδέλφους του ότι το πορτοφόλι αναζητείται και αμέσως πήγε και βρήκε την κυρία που το είχε ξεχάσει, για να της το παραδώσει.

«Μπορεί να μην έχουμε αρκετή δουλειά και να περνάμε τόσο πολλές ώρες μέσα στο ταξί και να παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις να επιβιώσουμε, αλλά δε θα κρατούσα ποτέ το πορτοφόλι. Δεν άνοιξα καν να δω τι περιέχει. Ήταν μιας γυναίκας που φαινόταν ότι τα βγάζει δύσκολα πέρα…», αναφέρει στο «Ε» ο κ. Παπασταύρου ο οποίος είναι σύζυγος και πατέρας ενός 16χρονου αγοριού. Στις δύσκολες οικονομικά στιγμές που ζούμε, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που αποδεικνύουν πως υπάρχει ελπίδα.

Όπως τονίζει ο κ. Παπασταύρου, δεν υπήρχε καμμία περίπτωση να ανοίξει το πορτοφόλι, ενώ έκανε τις απαραίτητες ενέργειες που γίνονται μετά την εύρεση ενός απολεσθέντος αντικειμένου. Ανέφερε το περιστατικό στο κέντρο των ραδιοταξί, όπου και καταγράφηκε, ενώ σε περίπτωση που δεν το αναζητούσε κανείς μέσα σε ένα χρονικό διάστημα περίπου 10 ημερών, το αντικείμενο θα πήγαινε στο Αστυνομικό Τμήμα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey