Από θαύμα σώθηκε 10χρονη μαθήτρια του 9ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, που έπεσε από το δεύτερο όροφο του κτηρίου

Γλύτωσε με ένα κάταγμα…

02/05/2012 - 14:02

Πανικός επικράτησε το πρωί της Δευτέρας στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, όταν μια 10χρονη μαθήτρια της Γ΄ τάξης του Σχολείου έπεσε από το παράθυρο του δεύτερου ορόφου του κτηρίου, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των συμμαθητών της. Το παιδάκι ευτυχώς στάθηκε τυχερό.

Πανικός επικράτησε το πρωί της Δευτέρας στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, όταν μια 10χρονη μαθήτρια της Γ΄ τάξης του Σχολείου έπεσε από το παράθυρο του δεύτερου ορόφου του κτηρίου, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των συμμαθητών της. Το παιδάκι ευτυχώς στάθηκε τυχερό, αφού στο Βοστάνειο, όπου μεταφέρθηκε αμέσως, δε διαπιστώθηκαν σοβαροί τραυματισμοί, το σοκ που υπέστη ωστόσο η ίδια, οι γονείς της, αλλά και οι δάσκαλοι και οι συμμαθητές της, ήταν μεγάλο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τού «Ε», ήταν διάλειμμα όταν η μικρή μαθήτρια έφυγε από την αυλή του Σχολείου της όπου έπαιζε με τους άλλους συμμαθητές της και ανέβηκε στο δεύτερο όροφο του κτηρίου.

Όσο η δασκάλα που ήταν υπεύθυνη για την επιτήρηση, προσπαθούσε να χωρίσει δύο άλλα παιδιά που μάλωναν στο διάδρομο, η 10χρονη μαθήτρια βρήκε την ευκαιρία να μπει στην αίθουσα όπου γίνονται τα μαθήματα της τάξης της, χωρίς να γίνει αντιληπτή.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ανοίγοντας το παράθυρο, το μικρό κορίτσι ανέβηκε στο περβάζι και άρχισε να παριστάνει το μοντέλο, φωνάζοντας παράλληλα στους συμμαθητές της που την έβλεπαν από κάτω. Ήταν θέμα δευτερολέπτων να χάσει την ισορροπία της και να πέσει στο κενό, μπροστά στα τρομαγμένα μάτια των υπόλοιπων παιδιών και χωρίς να προλάβει να την πιάσει η δασκάλα, που βρισκόταν στο διάδρομο.

Καλά στην υγεία της
Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο, που μετέφερε τη μικρή μαθήτρια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Η ίδια η 10χρονη, που είχε τις αισθήσεις της κατά τη μεταφορά, δε θυμόταν τα όσα είχαν προηγηθεί της πτώσης της.

Οι γιατροί του Νοσοκομείου τής έκαναν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και διαπίστωσαν πως είχε μόνο ένα κάταγμα στο χέρι της, ενώ της έκαναν και κάποια ράμματα στο κεφάλι, χωρίς ωστόσο να διαπιστώσουν εκεί κάποια πιο σημαντική βλάβη.

Η μικρή παρέμεινε στο Νοσοκομείο για κάθε ενδεχόμενο, έχοντας δίπλα της τους γονείς και τη δασκάλα της, ενώ χτες το μεσημέρι την επισκέφτηκε και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, Αναστασία Τσολερίδου, η οποία μιλώντας στο «Ε» είπε:

«Το να μπαίνουν κρυφά στις τάξεις κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, που ξέρουν ότι απαγορεύεται, είναι κάτι που κάνουν συχνά πολλά παιδάκια. Στα σχολεία τα ατυχήματα είναι μέσα στην ημερήσια διάταξη, αυτό όμως έτυχε να είναι ένα σοβαρό ατύχημα. Δυστυχώς, και θαρρείς ορισμένες φορές πως ό,τι μέτρα και να πάρεις, αν είναι να γίνει το κακό, θα γίνει. Το βασικό είναι να μην κινδυνέψει η ζωή του παιδιού, κάτι που στη περίπτωσή μας έγινε. Το παιδί είναι ευτυχώς καλά.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey