Πασχαλινή περιοδεία στη γη της Ιωνίας

Ο Πατριάρχης στη Σμύρνη

27/04/2012 - 16:03

Τριήμερη περιοδεία στην Ιωνία για τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, όπως έχει καθιερώσει να κάνει τα τελευταία χρόνια μετά το Πάσχα.

Τριήμερη περιοδεία στην Ιωνία για τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, όπως έχει καθιερώσει να κάνει τα τελευταία χρόνια μετά το Πάσχα.

Ο Πατριάρχης μετέβη από την Κωνσταντινούπολη αεροπορικά στη Σμύρνη και στη συνέχεια οδικά περιόδευσε στα Δίδυμα, τη Μίλητο και την Πριήνη.

Επέστρεψε στη Σμύρνη όπου και συναντήθηκε με τον εν Σμύρνη γενικό πρόξενο της Ελλάδας κ. Θεόδωρο Τσακίρη.

Το πρωί της Κυριακής του Θωμά, ο Πατριάρχης χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία στο ναό της Αγίας Φωτεινής, ευλογώντας το μικρό ορθόδοξο ποίμνιο της Σμύρνης, μεταφέροντας την ευλογία της Μητέρας Εκκλησίας και τον αναστάσιμο ασπασμό της.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ιερουργούντων των πανοσιολογιοτάτων Αρχιμανδριτών κ. Κυρίλλου Συκή και του κωδικογράφου της Αγίας και Ιεράς Συνόδου κ. Παϊσίου, ο Πατριάρχης τέλεσε αρτοκλασία και μίλησε στο εκκλησίασμα. Ακολούθησε δεξίωση στον κήπο του ναού.

Το μεσημέρι της Κυριακής του Θωμά ο Πατριάρχης παρακάθισε σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο γενικός πρόξενος, ενώ στο γεύμα παρακάθισαν μεταξύ άλλων και η γενική πρόξενος της Γερμανίας, οι επίτιμοι πρόξενοι της Ολλανδίας και της Αυστρίας και ο επικεφαλής της Ελληνικής Αεροπορικής Αποστολής στο ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο της Σμύρνης, υποπτέραρχος κ. Δημήτριος Βαξεβανάκης.

Πριν την αναχώρησή του για το αεροδρόμιο, ο Πατριάρχης σταμάτησε στο ορθόδοξο κοιμητήριο της Σμύρνης και έψαλε τρισάγιο για τους χριστιανούς ορθοδόξους της Σμύρνης που αναπαύονται εκεί.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey