FOLLOW US

Κοινωνία

  • Με χειροποίητες λαμπάδες γιόρτασαν το Πάσχα οι φίλοι της «Ηλιακτίδας» και της «Κυψέλης»
Θεσμός που παραμένει σταθερός…

Τις χειροποίητες λαμπάδες τους διέθεσαν σε φορείς και πολίτες της Μυτιλήνης μέσα τις ημέρες τού Πάσχα τα μέλη των δύο φορέων ΑμεΑ της Μυτιλήνης, «Ηλιακτίδα» και «Κυψέλη». Έχοντας εργαστεί πυρετωδώς από την αρχή του έτους, προσέφεραν στους συμπολίτες μας μια μεγάλη γκάμα από πασχαλινές δημιουργίες, που και φέτος απευθύνονταν σε ένα ευρύ φάσμα ηλικιών και προτιμήσεων.

Τις χειροποίητες λαμπάδες τους διέθεσαν σε φορείς και πολίτες της Μυτιλήνης μέσα τις ημέρες τού Πάσχα τα μέλη των δύο φορέων ΑμεΑ της Μυτιλήνης, «Ηλιακτίδα» και «Κυψέλη». Έχοντας εργαστεί πυρετωδώς από την αρχή του έτους, προσέφεραν στους συμπολίτες μας μια μεγάλη γκάμα από πασχαλινές δημιουργίες, που και φέτος απευθύνονταν σε ένα ευρύ φάσμα ηλικιών και προτιμήσεων και η πώλησή τους συνέβαλε στην κάλυψη μέρους των οικονομικών αναγκών των δημιουργών τους.

Θέλοντας να πρωτοτυπήσουν φέτος, τα μέλη τής ΑΜΚΕ «Ηλιακτίδα» δημιούργησαν μια σειρά από ξεχωριστές λαμπάδες, ζωγραφισμένες στο χέρι με ιδιαίτερη προσοχή.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη του φορέα, Άννα Τσίκνα, ο κόσμος ανταποκρίθηκε πολύ θετικά και όλες οι λαμπάδες πωλήθηκαν, κάτι στο οποίο συνέβαλε θετικά, σύμφωνα με την ίδια, και το ότι έχει γίνει ακόμη πιο ευρέως γνωστή η δουλειά της «Ηλιακτίδας», μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας που πραγματοποιείται με το Δήμο Λέσβου. Για το λόγο αυτό, χτες επισκέφτηκε το χώρο της ο δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος.

«Φέτος πήγαμε πολύ καλά στις λαμπάδες, που ήταν όλες ζωγραφισμένες με μεγάλη αρτιότητα», δήλωσε στο «Ε» η κ. Τσίκνα. «Ο κόσμος αγκάλιασε την “Ηλιακτίδα”, ψώνισε λαμπάδες και διάφορα άλλα μικροδώρα προκειμένου να πλαισιώσει αυτήν τη γιορτή της Αγάπης και να την εκφράσει με διάφορους τρόπους σε συγγενείς και φίλους. Και είναι πολύ σημαντική η δουλειά που γίνεται με το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, για το οποίο συζητάμε σήμερα (σ.σ. χτες) ενδεχόμενα προβλήματα και λύσεις με το δήμαρχο.»

Με πιο προσιτές τιμές η «Κυψέλη»
Ικανοποιητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου και στη δουλειά που είχε ετοιμάσει για το φετινό Πάσχα ο Σύλλογος Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «Η Κυψέλη».

Τους τελευταίους μήνες τα μέλη της έφτιαξαν πολλές δεκάδες χειροποίητες λαμπάδες, σε διάφορα χρώματα και για όλες τις ηλικίες, και κατάφεραν να τις πουλήσουν όλες, φροντίζοντας οι τιμές τους να ανταποκρίνονται στα ποσά που μπορούσε να διαθέσει ο κόσμος.

«Λόγω των δύσκολων οικονομικών συγκυριών, φροντίσαμε κι εμείς να μειώσουμε το κόστος στις λαμπάδες μας», είπε στο «Ε» η υπεύθυνη κοινωνική λειτουργός του φορέα, Ευτυχία Λούκου. «Υπήρχε ανταπόκριση του κόσμου, αλλά υπήρχε και επιφυλακτικότητα, όπως ήταν φυσικό, ενώ σημαντική ήταν η στήριξη του έργου μας από ομάδες σχολείων και άλλους συμπολίτες μας. Πωλήθηκαν όλες οι λαμπάδες, το ποσό που συγκεντρώθηκε διατέθηκε για την κάλυψη μέρους των αναγκών μας και τώρα αρχίζουμε να δουλεύουμε πάνω στις θρησκευτικές εικόνες τοπικών αγίων, που θα διαθέσουμε σε διάφορους επαγγελματίες. Το βασικό είναι η ικανοποίηση που παίρνουν τα παιδιά από τις δραστηριότητες αυτές, αφού ενισχύεται το αίσθημα της συνεισφοράς τους στο κοινωνικό σύνολο και αισθάνονται πιο ισότιμα, αφού η προσφορά τους αναγνωρίζεται από τον κόσμο.»

Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top