Βοήθεια σε τρόφιμα για τους απόρους της Λήμνου, από τα Περβόλια της Λάρνακας

Τίμησαν τον όρκο της αδελφοποίησης

12/04/2012 - 16:11

Σε μια ξεχωριστή πράξη αλληλεγγύης προχώρησε το Κοινοτικό Συμβούλιο Περβολιών Λάρνακας Κύπρου, καθώς απoφάσισε στο πλαίσιο της αδελφοποίησης με τον πρώην Δήμο Μύρινας και το νυν Δήμο Λήμνου, τα τρόφιμα που θα συγκέντρωνε να αποσταλούν αποκλειστικά στη Λήμνο.

Σε μια ξεχωριστή πράξη αλληλεγγύης προχώρησε το Κοινοτικό Συμβούλιο Περβολιών Λάρνακας Κύπρου, καθώς απoφάσισε στο πλαίσιο της αδελφοποίησης με τον πρώην Δήμο Μύρινας και το νυν Δήμο Λήμνου, τα τρόφιμα που θα συγκέντρωνε να αποσταλούν αποκλειστικά στη Λήμνο.

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε παγκύπρια εκστρατεία με τη βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού, όπου και συγκεντρώθηκαν τρόφιμα για τους απόρους της Ελλάδας. Άμεση ήταν η απόφαση των κατοίκων των Περβολιών να αποστείλουν τις ποσότητες που συγκέντρωσαν, στη Λήμνο. Έτσι, τη Μεγάλη Τρίτη 10 Απριλίου ο Δήμος Λήμνου παρέλαβε περίπου δυο τόνους συσκευασμένα τρόφιμα, τα οποία συμπεριελάμβαναν ρύζι, όσπρια, ζυμαρικά και άλλες τροφές.

Τα τρόφιμα παρέλαβε η δημοτική αρχή, όπου και αποφασίστηκε να παραδοθούν στο Παράρτημα Λήμνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που θα τα μοιράσει μαζί με τα πασχαλινά «καλάθια αγάπης», προκειμένου να διασφαλιστεί η άμεση διανομή τους.

Τα τρόφιμα παρέδωσε στον πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Λήμνου του Ερυθρού Σταυρού, Θόδωρο Μπαβέα, ο οποίος συνοδευόταν από μέλη του διοικητικού συμβουλίου και εθελόντριες, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπουλώτης.

Αμέσως μετά την παραλαβή των τροφίμων, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Λήμνου τού ΕΕΣ δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντική η προσφορά η και συνεργασία με το Δήμο Λήμνου προς όφελος των συμπολιτών μας, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην ενδυνάμωση του εθελοντισμού. Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” από τη διοίκηση και τις εθελόντριες αδελφές προς τον πρόεδρο και το Κοινοτικό Συμβούλιο της Κοινότητας Περιβολιών της Επαρχίας Λάρνακας, καθώς και σε όλους τους κατοίκους της Κοινότητας. Η μακροχρόνια αδελφοποίηση είναι πλέον δεσμός αίματος, αγάπης, εκτίμησης, αλληλεγγύης, και είμαι υπερήφανος και ιδιαίτερα ευτυχισμένος, γιατί έχω πλέον φίλους που έχω γνωρίσει σε αυτή την Κοινότητα, με τη θητεία μου στην αυτοδιοίκηση, σε αυτή την ανθρώπινη δυναμική Κοινότητα, που οι άνθρωποί της έχουν αξίες, αρχές και συναισθήματα, μέσα σε μια εποχή απόλυτης απαξίωσης».

Ο δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, στην ευχαριστήρια επιστολή του προς τον πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβούλιου Περβολιών, τόνισε: «Παρά το γεγονός ότι στην παραγωγική Λήμνο οι συνέπειες της κρίσης δεν έχουν το δραματικό χαρακτήρα που έχουν στις μεγαλουπόλεις, η βοήθεια των Κυπρίων αδελφών μας είναι για κάποιους συμπολίτες μας πολύτιμη.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey