Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία του Δήμου στις δύσκολες μέρες του κορωνοϊού με σύνθημα: Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!

2251350505: Τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης από το Δήμο Μυτιλήνης

27/03/2020 - 18:21 Ενημερώθηκε 27/03/2020 - 18:50

Με μια αξιοπρόσεκτη πρωτοβουλία του ο Δήμος Μυτιλήνης επέσπευσε μια προγραμματισμένη από καιρό δράση του για την υποστήριξη των ευπαθών ομάδων που κατοικούν στο Δήμο και μεμονωμένων Δημοτών που χρήζουν υποστήριξης.

Ετσι, από το Σάββατο 28 Μαρτίου, όλοι οι πολίτες που έχουν ανάγκη από κάποιας μορφής υποστήριξη και βοήθεια (αγορά φαρμάκων, τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης, ακόμα και διεκπεραίωση εξωτερικών εργασιών όπως πληρωμή λογαριασμών κλπ) θα μπορούν με ένα απλό τηλεφώνημα στην ειδική γραμμή του Δήμου 22513 50505 να εξασφαλίζουν την υποστήριξη των εξουσιοδοτημένων προσώπων του Δήμου, υπαλλήλων σε πρώτη φάση και στο μέλλον πιθανότατα και εκπαιδευμένων εθελοντών.

Από την ίδια τηλεφωνική γραμμή, θα προσφέρονται και ιατρικές συμβουλές, ακόμα και ψυχολογική υποστήριξη σε πολίτες.

Η τηλεφωνική γραμμή θα λειτουργεί καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ  τις εργάσιμες μέρες και από τις 9 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα.

Σημειωτέον ότι η όλη προσπάθεια αποτελεί μέρος ενός συνολικού προγράμματος δημιουργίας πλατφόρμας υποστήριξης ευπαθών ομάδων και πολιτών που κατοικούν στα διοικητικά όρια του Δήμου Μυτιλήνης και υλοποιείται σε συνεργασία με τον πρωτοπόρο σε τέτοια θέματα Δήμο Τρικαίων, το ηλεκτρονικό portal e-trikala, την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού του Δήμου Μυτιλήνης και το πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας «Βοήθεια στο Σπίτι».

Η συγκεκριμένη εφαρμογή με την λειτουργία της υποστηρικτικής τηλεφωνικής γραμμής 2251350505 που ξεκινά από το Σάββατο 28 Μαρτίου αποτελεί ένα τμήμα του όλου προγράμματος, και τίθεται άμεσα σε λειτουργία λόγω των ειδικών συνθηκών που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού και των παρεπόμενων πρόσθετων αναγκών που αυτές δημιούργησαν για  ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Στη σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμος Μυτιλήνης για την έναρξη λειτουργίας της συγκεκριμένης εφαρμογής καταλήγει με ένα μήνυμα αισιοδοξίας και εμψύχωσης αναφέροντας χαρακτηριστικά:

Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ.

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey