Προστέθηκαν Μεντούσι, Σκάλα Καλλονής, Σκάλα Πολιχνίτου, Σκάλα Μιστεγνών και Τάρτι

17 γαλάζιες σημαίες για την Λέσβο [Vid]

18/05/2021 - 14:22 Ενημερώθηκε 18/05/2021 - 18:55

Από 12 που ήταν πέρυσι ο αριθμός των βραβευμένων ακτών με γαλάζια σημαία στο νησί της Λέσβου, φέτος αυξήθηκε κατά πέντε. Αναλυτικότερα σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης σε 17 παραλίες θα ανεμίζουν οι γαλάζιες σημαίες.

Σε Δυτική Λέσβο βραβεύτηκαν : Άναξος, Βατερά, Εφταλού/ Άγιοι Ανάργυροι, Κάγια, Μεντούσι, Μόλυβος, Νυφίδα, Πέτρα, Σκάλα Ερεσού, Σκάλα Καλλονής και Σκάλα Πολιχνίτου.

Στο Δήμο Μυτιλήνης βραβεύτηκαν οι παραλίες Άγιος Ισίδωρος, Κανόνι Θερμής, Σκάλα Μιστεγνών, Τάρτι, Τσαμάκια και Χαραμίδα.

Οι βραβεύσεις του 2020

Το 2020 οι βραβευμένες ακτές σε Δυτική Λέσβο ήταν : Άναξος, Βατερά, Εφταλού / Άγιοι Ανάργυροι, Κάγια, Μόλυβος, Νυφίδα, Πέτρα και Σκάλα Ερεσού.

Στον Δήμο Μυτιλήνης οι βραβευμένες ακτές ήταν : Άγιος Ισίδωρος, Κανόνι Θερμής, Τσαμάκια και Χαραμίδα.

11 συνολικά για την Δυτική Λέσβο

Με τρεις επιπλέον Γαλάζιες Σημαίες βρίσκει τον Δήμο Δυτικής Λέσβου η φετινή ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) που αποτελεί τον Εθνικό Διαχειριστή του ομώνυμου Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία».

Οι τρεις επιπλέον ακτές όπου θα ανεμίζει από φέτος το σύμβολο ποιότητας των νερών και των υπηρεσιών τους στη Δυτική Λέσβου, είναι, όπως προαναφέρθηκε, όλες στον Κόλπο της Καλλονής και πρόκειται για τις πλαζ της Σκάλας Καλλονής, της Σκάλας Πολιχνίτου και των Παρακοίλων (Μεντούσι). Οι πλαζ αυτές προστίθενται σε αυτές τις οκτώ που κατέχουν –και διατήρησαν- από πέρυσι τη Γαλάζια Σημαία τους και είναι οι εξής: Ανάξου, Βατερών, Εφταλούς, Κάγιας, Μολύβου, Νυφίδας, Πέτρας και Σκάλας Ερεσού με το 2021 να βρίσκει τη Δυτική Λέσβου με 11 Γαλάζιες Σημαίες στο σύνολο.

Η ετήσια αναγγελία των βραβεύσεων του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», έγινε φέτος διαδικτυακά, παρουσία πολλών εκπροσώπων της πολιτείας και κλαδικών φορέων του Τουρισμού. Στην εκδήλωση απεύθυναν μεταξύ άλλων χαιρετισμό ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κώστας Κατσαφάδος, ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Κωνσταντίνος Αραβώσης και η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου.

Η χώρα συνολικά θα διαθέτει από φέτος 545 βραβευμένες ακτές, 16 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη κατέχοντας την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 49 χώρες.

Βέρρος: «Καταρρίψαμε τον αστικό μύθο που θέλει τον Κόλπο μας προβληματικό»

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, στη δήλωσή του για την εξέλιξη αυτή στάθηκε στην επιτυχία της αύξησης του αριθμού των συμβόλων ποιότητας των ακτών του Δήμου, τονίζοντας πως τα αποτελέσματα της δουλείας του Δήμου είναι πλέον και «μετρήσιμα». Ο κ. Βέρρος σημείωσε ακόμη την σημασία και της διατήρησης της βράβευσης των οκτώ πλαζ που κέρδισαν την είσοδό τους στο πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία», αλλά και το γεγονός πως οι τρεις νέες πλαζ, βρίσκονται όλες στον Κόλπο της Καλλονής, όπου για χρόνια ήταν εκτός ακόμα και από την διαδικασία διεκδίκησης. «Καταρρίψαμε τον αστικό μύθο που θέλει τον Κόλπο μας προβληματικό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βέρρος.

Από τη μεριά της η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Ασανούλα Γιαννή – Κοκκινέλλη ευχαρίστησε θερμά τους υπαλλήλους της υπηρεσίας Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας και ξεχωριστά τους υπαλλήλους των ΚΕΠ Πέτρας, Πολιχνίτου και Ερεσού κ.κ. Χιώτη, Παυλή και Προκοπίου για την πολύτιμη βοήθειά τους. «Η σημερινή ανακοίνωση αποτελεί μία επιβράβευση της δουλειάς μας σε ένα πεδίο που για τους γνωρίζοντες είναι πολύ δύσκολο, καθώς αποτελεί συνδυασμό καλού προγραμματισμού, οράματος και αποτελεσματικότητας με μία σκληρή γραφειοκρατία. Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, είχαμε υποσχεθεί με το Δήμαρχο να αναδείξουμε τις φυσικές ομορφιές του κατεξοχήν τουριστικού δήμου του νησιού μας. Κάθε χρόνο κάναμε και από μία υπέρβαση και συνεχίζουμε στην ίδια κατεύθυνση σε ότι αφορά στο πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία». Έχοντας τη φιλοδοξία να διεκδικήσουμε το σύμβολο ποιότητας του χρόνου σε τέσσερις ακόμα ακτές».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey