Ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων Κιβωτός Μυτιλήνης

12.000 ευρώ διοικητικά πρόστιμα για γέννες ιδιόκτητων ζώων χωρίς άδεια στην Λέσβο

07/08/2022 - 13:30 Ενημερώθηκε 07/08/2022 - 17:39

12.000 χιλιάδες ευρώ διοικητικά πρόστιμα για γέννες ιδιόκτητων ζώων χωρίς άδεια στην Λέσβο επιβλήθηκαν το τελευταίο διάστημα σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων Κιβωτός Μυτιλήνης.

Ειδικότερα σε δελτίο Τύπου αναφέρεται:

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης ενημερώθηκε με ιδιαίτερη ικανοποίηση από το Αστυνομικό Τμήμα Μυτιλήνης για την βεβαίωση (μεταξύ άλλων) των σχετικών διοικητικών προστίμων για γέννες ιδιόκτητων ζώων στην Λέσβο κατόπιν καταγγελιών μας. 

Συνολικά από το Μάρτιο 2022 έχουν βεβαιωθεί συνολικά πρόστιμα 12.000 (ΔΩΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ευρώ) (στα όσα φαίνονται εδώ πρέπει να προστεθεί και το αντίστοιχο πρόστιμο στην Αρίσβη Λέσβου προ 2 εβδομάδων), ενώ εκκρεμούν δύο ακόμα σχετικά πρόστιμα. 

-Ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό του ΑΤ Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση στις καταγγελίες μας, καθώς και για την ενημέρωση.

-Υπενθυμίζουμε ότι το σύνολο αυτών των χρημάτων εισπράττεται από τους Δήμους της Λέσβου και διατίθεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων.

- Σημειώνουμε για πολλοστή φορά ότι από τον Σεπτέμβριο 2021 είναι σε ισχύ ο νέος Νόμος 4830/2021 για την προστασία των ζώων, σύμφωνα με τον οποίο οι ιδιοκτήτες ζώων μπορούμε να ζευγαρώσουμε το ζώο μας ΜΙΑ φορά καθόλη την διάρκεια της ζωής του ΑΛΛΑ πρέπει να πάρουμε σχετική άδεια από τον Δήμο μας –διαφορετικά υπάρχει πρόστιμο 3.000 (τρεις χιλιάδες) ευρώ (Άρθρο 8. Παρ 4).

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey