Και το παρών Κουφέλου

Βασιλούδης στα ηνία του Δικηγορικού Συλλόγου

01/12/2021 - 13:34

Επιστολή στην οποία δηλώνει ότι θα είναι παρών & θα σταθεί αρωγός διαχείριση των προβλημάτων που προκύπτουν και απασχολούν τον κλάδο των δικηγόρων, κοινοποίησε ο υποψήφιος για την προεδρεία του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, Ταξιάρχης Κουφέλος, ο οποίος δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Πρόεδρος   του Δικηγορικού Συλλόγου αναδείχθηκε ο Δημήτρης Βασιλούδης & σύμβουλοι είναι οι Ελεονώρα Γεωργά, Νικόλας Καπτάνης, Ρεά Κυρατζή, Δημήτρης Μοιρασγεντής, Ευστράτιος Πέτρου, Νικόλας Σάββας, Νίκη Τσιριγώτη & Ζαχαρώ Χιωτέλλη.

Η επιστολή Κουφέλου

Είναι πραγματικά μεγάλη τιμή για μένα η εμπιστοσύνη που οι συνάδελφοι  έδειξαν στο πρόσωπο μου στις εκλογές του Συλλόγου οι οποίες ανέδειξαν το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και αυτό πραγματικά αναδεικνύει ότι ως Επιστημονικός κλάδος ενστερνιζόμαστε τις  Δημοκρατικές διαδικασίες.

Η απόφαση μου να κατέλθω ως υποψήφιος Πρόεδρος του Συλλόγου ήταν για τη λύση των  προβλημάτων  τα οποία προκύπτουν καθημερινά και χρήζουν παρεμβάσεων προς όφελος τόσο των παλαιών όσο και των νέων συναδέλφων που με διάθεση ,στόχους , όραμα και όνειρα , έχουν ξεκινήσει την καριέρα τους ,υπηρετώντας με αίσθημα ευθύνης το καθήκον τους για μια αποδοτική δικαιοσύνη που αξίζει σε όλους αλλά και την υπεράσπιση των εντολέων μας που πολλάκις  ταλαιπωρούνται αδίκως λόγω των συνθηκών.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους από καρδιάς.

 Εύχομαι καλή θητεία στο Νέο ΔΣ.

Θα είμαι  παρών και θα σταθώ αρωγός στη διαχείριση των προβλημάτων που προκύπτουν και θεωρώ ότι όλοι μαζί , Μπορούμε να διαμορφώσουμε τις εξελίξεις, να αποκτήσουμε το ρόλο που αρμόζει σε ένα επιστημονικό σύλλογο  που μπορεί και δύναται να ρυθμίζει , να έχει ρόλο ζωτικό ως προς την κοινωνία, που μπορεί να καταθέτει προτάσεις και να  προασπίζεται το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία στη χώρα μας.

Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι έχουν αποδείξει ότι παίζουν σημαντικό ρόλο  Συνταγματικότητας  στις  μεταρρυθμιστικές   κινήσεις   που αφορούν στην  απονομή της Δικαιοσύνης.

Η  μεταρρυθμιστική κίνηση στον τομέα της Δικαιοσύνης για την προ­σαρμογή μας στις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας, πρέπει να ξεκινήσει από τα θεμέλια. Και τα θεμέλια είναι οι διεκδικήσεις των κατά τόπους Δικηγορικών Συλλόγων.

Συναισθανόμενος το βάρος των ευθυνών και τον ρόλο που καλείται να επιτελέσει  το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο ,  με τις προκλήσεις και τις απαιτήσεις των καιρών όπως άλλωστε και κάθε Διοικητικό Συμβούλιο που εκπέμπει την σοβαρότητα του σώματος των δικηγόρων , θα σταθώ δίπλα στους εκλεγμένους συναδέλφους για να  συνθέσουμε  θέσεις, απόψεις, κριτικές  μέσα από τις οποίες θα διεκδικήσουμε αλλαγές και τομές, που αφορούν  στο σύνολο της απονομής της  Δικαιοσύνης.

Έχουμε λοιπόν  μπροστά μας μακρύ και δύσκολο δρόμο, ωσότου προ­σαρμόσουμε τους θεσμούς μας στις σύγχρονες ανάγκες της ζωής.

Με εκτίμηση

Ταξιάρχης  Μ. Κουφέλος

Δικηγόρος

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey