Συνεργασία των δυο πρώτων παρατάξεων στο προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου

Πρόεδρος από το 2019 ο Απ. Βαλτάς

27/07/2017 - 10:12 Ενημερώθηκε 27/07/2017 - 10:14

Πρόεδρος για τη δεύτερη θητεία της διοίκησης του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) αναμένεται να αναδειχθεί ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου, Απόστολος Βαλτάς, ο οποίος με τα μέχρι τώρα δεδομένα αναλαμβάνει από τον Ιανουάριο του 2019 το τιμόνι του ΠΦΣ. Για την πρώτη θητεία (1,5 χρόνο) αναλαμβάνει ο Κυριάκος Θεοδοσιάδης, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Στο μεταξύ ο κ. Θεοδοσιάδης δεν είχε εκλεγεί στο αρχικό Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΦΣ, αλλά είχε τέσσερις συνυποψηφίους από το ίδιο ψηφοδέλτιο που έπρεπε να παραιτηθούν για να εκλεγεί.

Λόγω του συσχετισμού των δυνάμεων, όπως αυτός αποτυπώθηκε στις πρόσφατες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου 15μελούς Δ.Σ. του ΠΦΣ και την επιτακτική ανάγκη συνεργασίας για την άμεση συγκρότηση προεδρείου, ικανού να διαχειριστεί με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο τα μεγάλα και συσσωρευμένα προβλήματα του κλάδου, η παράταξη ΑΕΣΠ, που πρόσκειται στη ΝΔ, και ο ανεξάρτητος συνδυασμός «Προοπτική για το Φαρμακείο του Αύριο», όπου ηγήθηκε ο Απ. Βαλτάς και ο οποίος κατέλαβε την πρώτη θέση στις πρόσφατες εκλογές στον ΠΦΣ «συμφωνήσαμε να συνδιοικήσουμε με βάση τη σύγκλιση των δημοσιευμένων προγραμμάτων μας και με ισόχρονη εναλλαγή στη θέση του προέδρου, όπως και σε όλες τις υπόλοιπες θέσεις του προεδρείου», λένε οι δύο επικεφαλής. Βούλησή τους είναι να ενεργήσουν ενωτικά, καλώντας και τις δυνάμεις εκτός προεδρείου να συμπορευτούν μαζί τους, ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος σε «αντιπαραθέσεις για την αντιπαράθεση»: «Η ανυπόφορη καθημερινότητα που βιώνει σήμερα το μικρομεσαίο φαρμακείο, η συνεχιζόμενη δραστική μείωση της ρευστότητας και του κύκλου των εργασιών μας, καθώς και όλα τα κενά και οι επιβαρυντικές επιπτώσεις των διαδικασιών στην άσκηση των συμβατικών μας καθηκόντων, μας ταλαιπωρούν και κλονίζουν την βιωσιμότητά μας».

 

Κατεπείγουσες προτεραιότητες

Στις κατεπείγουσες προτεραιότητες οι δύο πρόεδροι έχουν θέσει τα εξής:

- Άμεση αποκατάσταση της καθημερινότητας του φαρμακοποιού .

- Εξομάλυνση στην λειτουργία του Ε-ΔΑΠΥ και των πληρωμών των αναλωσίμων εντός του συμβατικού πλαισίου και ταχύτατη διαχείριση των ενστάσεων.

- Πληρωμή των ληξιπροθέσμων.

- Άμεση εφαρμογή φίλτρων αλλά και κόφτη στην διαδικασία έκδοσης των γνωματεύσεων καθώς επίσης και διασύνδεση του Ε-ΔΑΠΥ με τα λογισμικά προγράμματα φαρμακείων.

Στις άμεσες προτεραιότητες:

  1. Τον επανασχεδιασμό των οικονομικών του ΠΦΣ με κριτήριο την δραστική μείωση των εξόδων του και την βελτίωση της ανταποδοτικότητας του 0,4%, όπως και με την εφαρμογή κλειστού προϋπολογισμού των εξόδων των μελών του ΔΣ/ΠΦΣ.
  2. Την βελτίωση της καθημερινότητας, με την δημιουργία θεσμικού οργάνου επικοινωνίας του ΠΦΣ με τα πρωτοβάθμια όργανα.
  3. Την αναβάθμιση και τον επανασχεδιασμό του γραφείου Τύπου στον ΠΦΣ, για την αμεσότερη και ευρύτερη απήχηση των θέσεων και των δράσεων των φαρμακοποιών.
  4. Την ανάδειξη του blog του ΠΦΣ στον βασικότερο πυλώνα και την ελκυστικότερη επιλογή ενημέρωσης του κλάδου.
  5. Την αναβάθμιση του ΙΔΕΕΑΦ σε σημαντικό εργαλείο επιμόρφωσης, εκπαίδευσης, εξειδίκευσης και διαφοροποίησης που θα αναδείξουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο των φαρμακοποιών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
  6. Την Οικονομική και Τεχνική ενίσχυση των Φαρμακευτικών Συλλόγων για στοχευμένες εκπαιδευτικές διαδικασίες με συγκεκριμένο περιεχόμενο, σε θεματικές ενότητες, όπως: Ορθοπεδικά, Γαστροστομίες, Αναπνευστικά κλπ.. Οργάνωση και στήριξη Εκπαιδευτικών Συνεδρίων ανά Περιφέρεια και καθιέρωση ζωντανών τηλεεκπαιδευτικών σεμιναρίων σε όλους τους Συλλόγους .
  7. Την εκπόνηση οικονομοτεχνικής μελέτης με αντικείμενο, τις δυνατότητες δημιουργίας (σε εθελοντική βάση) Δικτύων Φαρμακείων, είτε με την μορφή συστεγάσεων, είτε με την μορφή εταιριών «ομπρέλα», είτε και τα δύο μαζί, που θα δώσουν την δυνατότητα, η σημερινή θνησιγενής μορφή φαρμακείου να παραχωρήσει την θέση της σε νέες μορφές σύγχρονων μονάδων, με δυνατότητες διείσδυσης και κάλυψης μεγαλύτερου φάσματος Υπηρεσιών Υγείας. Οι Συνεταιρισμοί θα αποτελέσουν σημαντικό στήριγμα στα βήματα αυτά και μέσα από την ενίσχυσή τους θα βελτιώσουν την παρεχόμενη συνεργατική παροχή υπηρεσιών των φαρμακείων.
  8. Τον Ορισμό Ορκωτού Ελεγκτή, για τον έλεγχο του ΠΦΣ και των θυγατρικών του εταιρειών.
  9. Την επανεξέταση του ζητήματος διαχείρισης των DATA.
  10. Την ζωντανή μετάδοση όλων των Γ.Σ. του ΠΦΣ.
  11. Την αλλαγή στην διαδικασία των Γ.Σ. του ΠΦΣ, παρέχοντας ουσιαστικό βήμα σε κάθε φαρμακοποιό (εκτός Δ.Σ. του ΠΦΣ) να αναπτύξει τις απόψεις του, αφού προηγουμένως και με την πρόσκλησή του στην Γ.Σ. έχει λάβει γνώση των αποφάσεων και εισηγήσεων του Δ.Σ. του ΠΦΣ προς την Γ.Σ.. Επανεξέταση του ζητήματος διήμερων Γ.Σ..
  12. Τον προγραμματισμό περιφερειακών συσκέψεων κατά Διοικητική Περιφέρεια με την συμμετοχή του ΠΦΣ και Φαρμακευτικών Συλλόγων για αναλυτική προσέγγιση όλων των προβλημάτων του κλάδου και των τοπικών ιδιαιτεροτήτων.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey