Επιχειρούν για δεύτερη μέρα εναέρια και επίγεια μέσα

Συνεχίζεται η φωτιά μεταξύ Βρίσας - Βατερών για δεύτερη ημέρα

24/07/2022 - 10:30 Ενημερώθηκε 25/07/2022 - 11:52

24 ώρες έχουν συμπληρωθεί από την ώρα που ξέσπασε η φωτιά στην Ρογκάδα Πολιχνίτου και η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο [Μάχη με τις φλόγες - ημέρα πρώτη 23/07/2022]. Εναέρια και επίγεια μέσα και τα στελέχη της πυροσβεστικής, όπως και εθελοντές πυροσβέστες συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή.  [10:30 - 24/07/2022].

Εκκενώνεται προληπτικά η Βρίσα [13:30- 24/07/2022]

Με Απόφαση Δημάρχου Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρου και μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκκενώνεται προληπτικά και ο οικισμός των Βρίσας.

Ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρησηπραγματοποιείται στη Λέσβο, στο πλαίσιο παροχήςσυνδρομής για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς [13:44 - 24/07/2022]

Ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρησηπραγματοποιείται στη Λέσβο, στο πλαίσιο παροχής συνδρομής για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς -218- αστυνομικοί, -69- οχήματα και πτητικό μέσο,συνδράμουν ουσιαστικά σε περιοχές όπου εξελίσσεται ηπυρκαγιά Ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση με τη συμμετοχή αστυνομικών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής ΔιεύθυνσηςΒορείου Αιγαίου και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου,πραγματοποιείται στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για τηναντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή των Βατερών καιτου Πολιχνίτου στη Λέσβο.

Ειδικότερα, από την εκδήλωση του περιστατικού, -218- αστυνομικοί, -69- οχήματα και πτητικό μέσο παρέχουν ουσιαστική συνδρομή στιςπυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση τωνεστιών φωτιάς, με απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, προληπτικήεκκένωση οικισμών οπού απαιτείται και λήψη απαιτούμενων μέτρωνγια τη διασφάλιση της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων τωνπεριοχών όπου εξελίσσεται η πυρκαγιά.

Πιο συγκεκριμένα, -192- αστυνομικοί εκ των οποίων -25- Αξιωματικοί,παρέχουν συνδρομή στις πυροσβεστικές δυνάμεις στο επιχειρησιακόπεδίο και -26- αστυνομικοί εκ των οποίων -8- Αξιωματικοί, διατίθενταιστο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αστυνομικού Μεγάρου Μυτιλήνης, στοπλαίσιο συντονιστικής και καθοδηγητικής δράσης, αλλά και για τηναπαραίτητη «διοικητική μέριμνα» στις επιχειρησιακές δυνάμεις.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίουευχαριστεί τους πολίτες της Λέσβου, για την υπομονή, τη συνεργασίακαι την κατανόηση που επιδεικνύουν κατά τη λήψη των μέτρων γιατην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Εκκενώνεται και ο Σταυρός [15:09 - 24/07/2022]

Με Απόφαση Δημάρχου  Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρου και μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκκενώνεται προληπτικά και ο οικισμός του Σταυρού.

Στις παρυφές του Ολύμπου [18:40 - 24/07/2022]

Στις παρυφές του Ολύμπου  έχει φτάσει η φωτιά με  πυροσβέστες, εθελοντές και χειριστές εναέριων μέσων να δίνουν για δεύτερο 24ωρο μάχη με τις φλόγες. 

Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία Copernicus [21:40 -24/07/2022]

Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία Copernicus/ Emergency Management Service - Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την άμεση χαρτογράφηση της περιοχής Βατερά Λέσβου λόγω της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 23 Ιουλίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κατόπιν εντολής του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, η διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ως Εθνικό Σημείο Επαφής, ενεργοποίησε την υπηρεσία Copernicus/ Emergency Management Service - Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σκοπός της ενεργοποίησης είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για την περιοχή Βατερά της Π.Ε. Λέσβου, η οποία επλήγη από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο 23 Ιουλίου, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Δορυφορικές εικόνες θα παρέχουν χαρτογραφικά δεδομένα για τη φωτιά στα Βατερά Λέσβου.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση (κωδικός ενεργοποίησης EMSR607) και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.

Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δωρεάν για την διαχείριση του έργου τους.

Συνεχίζουμε τα δύο μέτωπα σε Σταυρό και Βρίσα [21:45 - 24/07/2022]

Αντιμέτωποι με δύο μέτωπα ένα στον Σταύρο και ένα στην Βρίσα  συνεχίζουν να είναι τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και οι εθελοντές. Η φωτιά δεν λέει να σταματήσει το καταστροφικό της έργο, ενώ οι κάτοικοι της Βρίσας και του Σταυρού απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, για προληπτικούς λόγους, μετά από απόφαση Δημάρχου και εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οι κάτοικοι της Βρίσας μέσα σε λίγα χρόνια βλέπουν την μανία της φύσης να τους χτυπά για δεύτερη φορά, με την πολιτεία - τουλάχιστον την πρώτη - να μην τους έχει στηρίξει όπως θα έπρεπε. 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey