Με επίκεντρο τα Συντονιστικά Τοπικά Όργανα

Aπό την συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Aπό την συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου

Ο Αναπληρωτής Συντονιστής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου, Νοτίου Αιγαίου & Κρήτης Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Δαδούδης στη Λέσβο

03/10/2022 - 13:00 Ενημερώθηκε 03/10/2022 - 12:42

Ο Αναπληρωτής Συντονιστής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου, Νοτίου Αιγαίου & Κρήτης Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Δαδούδης, συνεχίζοντας το οδοιπορικό του (που περιελάμβανε συναντήσεις με τους Φορείς Τ.Α., Πολιτικής Προστασίας, Στρατό, ΕΛΑΣ, Εθελοντές, Πυροσβεστικό Προσωπικό), επισκέφτηκε από τις 24 έως και 29 Σεπτεμβρίου 2022, τα νησιά της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Αιγαίου κατά σειρά, την ΧΙΟ την ΛΕΣΒΟ και τη ΛΗΜΝΟ.

Κατά την επίσκεψή του συνοδευόταν από τον Αναπληρωτή Περιφερειακό Διοικητή Υπηρεσιών Βορείου Αιγαίου και Διοικητή Νομού Χίου, Πύραρχο Ιωάννη Στεργιούλα.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης με πρωτοβουλία του Συντονιστή συγκλήθηκαν ΣΤΟ (Συντονιστικά Τοπικά Οργανα) στις εγκαταστάσεις των Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Λέσβου. Στις συσκέψεις εκτός από τους τοπικούς Διοικητές και Προϊσταμένους των Πυροσβεστικών Κλιμακίων έλαβαν μέρος όλοι οι εμπλεκόμενοι Φορείς της Πολιτικής Προστασίας (Πολιτική Προστασία των Δήμων, Δασονομεία, ΕΛΑΣ, Λιμενικό, Στρατός, Εθελοντές). Επίσης ο Συντονιστής συναντήθηκε με τους Σεβασμιότατους Μητροπολίτες Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεο, καθώς και με τον Μητροπολίτη Μηθύμνης κ. Χρυσόστομο.

Πέρα από τους προβληματισμούς και τα τυχόν προβλήματα που παρατηρήθηκαν στην διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου και τα οποία επισημάνθηκαν, πιστοποιήθηκε η άριστη συνεργασία όλων των παραπάνω Φορέων με τον πυλώνα της Πολιτικής Προστασίας που είναι το Πυροσβεστικό Σώμα. Παράλληλα ο Συντονιστής επισκέφτηκε όλες τις εγκαταστάσεις των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χίου, Λέσβου, Αεροδρομίου Λέσβου, Λήμνου καθώς και των Πυροσβεστικών Κλιμακίων Αρμολίων και Καρδαμύλων Χίου, Αγιάσου, Πλωμαρίου και Καλλονής Λέσβου, των Εθελοντικών Πυροσβεστικών Κλιμακίων Πλωμαρίου, συζητώντας επιχειρησιακά θέματα με το Πυροσβεστικό προσωπικό,  αλλά είχε και την ευκαιρία και την δυνατότητα να αποκομίσει εικόνα από κοντά σχετικά με το ανάγλυφο, την βλάστηση και την επικινδυνότητα του κάθε νησιού.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey