Η αίτηση - δήλωση του Φυσιολατρικού - Ανθρωπιστικού Συλλόγου

Άποψη Μανταμάδου Άποψη Μανταμάδου

Ηλιαχτίδα Μανταμάδου ζητά ευθύνες για την "κατακρεούργηση" κυπαρισσιών στο κάτω Σχολείο

17/06/2022 - 09:30

Ο Φυσιολατρικός - Ανθρωπιστικός Σύλλογος Ηλιαχτίδα Μανταμάδου με αίτηση - δήλωση που κοινοποιείται στο Τμήμα Περιβάλλοντος Δυτικής Λέσβου, στις διοικητικές υπηρεσίες και στο Τοπικό Συμβούλιο Μανταμάδου διαμαρτύρονται για τον τρόπο κλαδέματος - κατακρεούργηση όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά - κυπαρισσιών στο κάτω Σχολείο Μανταμάδου. Μάλιστα θέτουν ερωτήματα ως προς το αν υπήρχε σχετική απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, έγκριση γεωπόνου ή εισαγγελική εντολή. Τα μέλη του συλλόγου χαρακτηρίζουν εγκληματική για το οικοσύστημα μια τέτοια ενέργεια.


Η ανακοίνωση 

Ως Φυσιολατρικός – Ανθρωπιστικός Σύλλογος “Ηλιαχτίδα” Μανταμάδου δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε τον αποτροπιασμό μας για την κατακρεούργηση των κυπαρισσιών στο “κάτω Σχολειό” Μανταμάδου, το πρωί του Σαββάτου, 11 Ιουνίου 2022. Το μπαλάκι των ευθυνών μεταφέρεται κυριολεκτικά από τον Άνα στον Καϊάφα με το τοπικό συμβούλιο να δηλώνει ανενημέρωτο ή αναρμόδιο και οι Διοικητικές Υπηρεσίες του τμήματος Πρασίνου του Δήμου Δυτικής Λέσβου “ανοιχτές” σε συζητήσεις για το “πρόβλημα”. Η ζημιά έγινε και είναι μη αναστρέψιμη όμως είναι πλέον προφανές ότι δεν έχουν τηρηθεί ούτε στο ελάχιστο οι τυπικές διαδικασίες. Γι’ αυτό διερωτόμαστε υπάρχουν τα παρακάτω και αν ναι παρακαλούμε να τεθούν υπόψη μας: 

- Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που επιτρέπει την κοπή ή το κλάδεμα των κυπαρισσιών

- Γνωμάτευση υπεύθυνου Γεωπόνου που εγκρίνει τέτοιου είδους “κλάδεμα”

- Εισαγγελική εντολή που διέτασσε την κοπή ή το κλάδεμα των κυπαρισσιών λόγω επικινδυνότητας έπειτα από καταγγελίες των περιοίκων.

Είναι εγκληματικό να καταστρέφονται με αυτόν τον τρόπο δέντρα και να διαταράσσεται συνολικά το οικοσύστημα δεδομένου ότι εκτός των άλλων πρόκειται για εποχή αναπαραγωγής και φιλοξενούνταν νεοσσοί στα κλαδιά που αφαιρέθηκαν.

 

  

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey