Παρατηρήσεις πουλιών σε Πολιχνίτο και Καλλονή από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Καλαμοκανάδες Καλαμοκανάδες Φωτογραφία ΚΠΕΝ Καλλονής

Η Λέσβος|Παγκόσμιο Γεωπάρκο Unesco γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

02/06/2022 - 09:30

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου διοργανώνει μια σειρά εξορμήσεων στη μοναδικά πλούσια φύση της Λέσβου το Σαββατοκύριακο 4 & 5 Ιουνίου 2022 για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Η 5η Ιουνίου είναι η σημαντικότερη διεθνής ημερομηνία για το περιβάλλον. Από το 1973 και υπό την αιγίδα του Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP) έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο παγκόσμιο υπόβαθρο για περιβαλλοντική επιρροή, καθώς γιορτάζεται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Το σύνθημα των φετινών παγκόσμιων εορτασμών είναι «Έχουμε μόνο μια Γη, ας την φροντίσουμε» (#onlyoneearth).

Η κλιματική αλλαγή, η απώλεια βιοποικιλότητας, η ρύπανση αποδεικνύουν πως η Γη βρίσκεται σε «κόκκινο συναγερμό» με τα δεδομένα να γίνονται ακόμη πιο δυσοίωνα κάθε μέρα που περνά. Η επίλυση των προβλημάτων αυτών είναι η μεταμόρφωση των οικονομιών και των κοινωνιών μας ώστε να γίνουν ανοιχτές σε πρόσβαση προς όλους, δίκαιες και περισσότερο συνδεδεμένες με τη φύση. 

Σάββατο 4/6

Παρατήρηση πουλιών στην Αλυκή Καλλονής κατά τις ώρες 18:00-20:00 (σε δύο ομάδες, 18:00 και 19:00)

Με τη βοήθεια κατάλληλου εξοπλισμού (κυάλια/τηλεσκόπια) και καθοδήγηση από ειδικούς επιστήμονες του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής, θα γνωρίσουμε τα πολύ σημαντικά είδη πουλιών που αυτό τον καιρό αναπαράγονται στους υγροτόπους του Κόλπου Καλλονής.

Κυριακή 5/6

  • Παρατήρηση πουλιών στην Αλυκή Πολιχνίτου κατά τις ώρες 9:30-12:30 (σε δύο ομάδες, 9:30 και 11:00)
  • Παρατήρηση πουλιών στην Αλυκή Καλλονής κατά τις ώρες 18:00-20:00 (σε δύο ομάδες, 18:00 και 19:00)

Με τη βοήθεια κατάλληλου εξοπλισμού (κυάλια/τηλεσκόπια) και καθοδήγηση από ειδικούς επιστήμονες του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής, θα γνωρίσουμε τα πολύ σημαντικά είδη πουλιών που αυτό τον καιρό αναπαράγονται στους υγροτόπους του Κόλπου Καλλονής.

Για δηλώσεις συμμετοχής στην παρατήρηση πουλιών μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο: 22510-47033.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τους ιστοτόπους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και του Γεωπάρκου Λέσβου www.lesvosmuseum.gr, www.petrifiedforest.gr, www.lesvosgeopark.gr και τις σελίδες τους στο Facebook. Τηλέφωνα επικοινωνίας 22510-47033, 22530-54434 και e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey