Γεμάτος πικρία ο πρόεδρος της Βρίσας

Αποστολής: Από την πλευρά των Βατερών η φωτιά έκαψε ότι είχε να κάψει

23/07/2022 - 17:49 Ενημερώθηκε 29/07/2022 - 11:21

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του ΕΜΠΡΟΣ με τον πρόεδρο της Βρίσας, Αποστόλη Αποστολή, για τις εξελίξεις από το μέτωπο της πυρκαγιάς είπε ότι από την πλευρά των Βατερών, η φωτιά βρίσκεται υπό έλεγχο, ενώ ένα μέτωπο καίει από την πλευρά που ξέσπασε η φωτιά. "Απο την πλευρά των Βατερών έκαψε ότι είχε να κάψει" είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η φωτιά έχει κάψει τουλάχιστον έξι κατοικίες - απ' ότι πρόλαβε ο ίδιος να εντοπισει- καθώς και πάρα πολλά στρέμματα γης. Ο ίδιος βρέθηκε από τις πρώτες στιγμές στο σημείο που ξέσπασε το πύρινο μέτωπο και συνεχίζει να είναι στην περιοχή. Δεν μπόρεσε να κρύψει την πικρία του για τις εξελίξεις, ενώ δεν μπορεί να συλλάβει πως μέσα σε λίγες στιγμές η φωτιά ξέφυγε από τον έλεγχο και πήρε τέτοια έκταση.

Αναμενόμενο ο κ. Αποστολής να είναι συναισθηματικά φορτισμένος δεδομένου ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι συγχωριανοί του, στο παρελθόν είδαν πως μέσα σε λίγα λεπτά γκρεμίζονται σπίτια λόγω σεισμού και τώρα βλέπουν να γίνονται στάχτη λόγω της φωτιάς στη Ρογκάδα.

Θα πρέπει να προσθέσουμε ότι αρκετοί κάτοικοι της Βρίσας όταν καταστράφηκαν τα σπίτια τους από τον εγκέλαδο που χτύπησε το χωριό τον Ιούνιο του 2017 μετακόμισαν στα Βατερά (άλλοι σε Πολιχνίτο, Μυτιλήνη και) και τώρα ενδεχομένως κάποιοι από αυτούς νοιώθουν να απειλούνται ξανά. Επίσης θα πρέπει να προσθέσουμε ότι κάποιοι - αν όχι περισσότεροι- από τους σεισμόπληκτους πέντε χρόνια μετά δεν έχουν αποζημιωθεί 100% σε ότι έχει να κάνει με την ανέγερση κατοικιών η οποία γίνεται με δόσεις, όπως... και το χτίσιμο των κατοικιών.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey