Παρέμβαση Π. Πατερέλλη, με αφορμή το σπασμένο πεύκο στα Κεντρικά Λύκεια

Έλεγχος στα δέντρα σχολείων

19/07/2013 - 12:18

Να εκμεταλλευτεί ο Δήμος Λέσβου το γεγονός των διακοπών των σχολείων, προκειμένου να προχωρήσουν οι υπηρεσίες του στον έλεγχο των δέντρων που βρίσκονται σ’ όλες τις σχολικές αυλές, ζητά ο επικεφαλής της παράταξης «Λέσβος, Δημιουργική πορεία», Παντελής Πατερέλλης.

Να εκμεταλλευτεί ο Δήμος Λέσβου το γεγονός των διακοπών των σχολείων, προκειμένου να προχωρήσουν οι υπηρεσίες του στον έλεγχο των δέντρων που βρίσκονται σ’ όλες τις σχολικές αυλές, ζητά ο επικεφαλής της παράταξης «Λέσβος, Δημιουργική πορεία», Παντελής Πατερέλλης. Ο ίδιος ζητά να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο με αφορμή το πρόσφατο σπάσιμο μεγάλου πεύκου στην αυλή του κεντρικού σχολικού συγκροτήματος στην Πλατεία Κυπρίων Πατριωτών της Μυτιλήνης, συμβάν που αποτέλεσε και την αφορμή για το αίτημα ελέγχου όλων των δέντρων στα σχολεία.

Σε επιστολή του προς το δήμαρχο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους, ο κ. Πατερέλλης αναφέρει πως πριν λίγες μέρες στον αύλειο χώρο των Κεντρικών Λυκείων έσπασε στα δύο ένα μεγάλο πεύκο, με κίνδυνο - όπως σημειώνει - «να τραυματιστούν παιδιά που έκαναν προπόνηση εκείνη την ώρα στο γήπεδο του Σχολείου».

Με αφορμή αυτό το γεγονός, ο δημοτικός σύμβουλος υποστηρίζει πως πρέπει άμεσα να εξεταστεί από ειδικούς όλος ο αύλειος χώρος των Κεντρικών Λυκείων και κατά πόσο τα υπόλοιπα δέντρα μπορεί να παρουσιάσουν τα ίδια προβλήματα. Ζητά επίσης να ελεγχθούν και οι άλλοι αύλειοι χώροι σχολείων οι οποίοι έχουν δέντρα μεγάλης ηλικίας, εκμεταλλευόμενοι τη θερινή περίοδο κατά την οποία και τα σχολεία είναι κλειστά.

«Ζητούμε το θέμα να συζητηθεί άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να αποκατασταθούν και οι όποιες υλικές ζημιές έχει προκαλέσει η πτώση του δέντρου», καταλήγει ο κ. Πατερέλλης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey