Ανακύκλωση με επιτυχία στη Λήμνο

16/07/2013 - 15:20

Εκατό περίπου τόνους με ανακυκλώσιμα υλικά θα έχει συλλέξει στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του συστήματος ανακύκλωσης ο Δήμος Λήμνου, από πέντε σημεία, στη Μύρινα, το Κοντοπούλι, το Μούδρο, τον Άγιο Δημήτριο και τον Κοντιά, όπου έχουν τοποθετηθεί 30 κάδοι ανακύκλωσης.

Εκατό περίπου τόνους με ανακυκλώσιμα υλικά θα έχει συλλέξει στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του συστήματος ανακύκλωσης ο Δήμος Λήμνου, από πέντε σημεία, στη Μύρινα, το Κοντοπούλι, το Μούδρο, τον Άγιο Δημήτριο και τον Κοντιά, όπου έχουν τοποθετηθεί 30 κάδοι ανακύκλωσης.

Ήδη η ΔΕΔΑΠΑ Λήμνου προκήρυξε τον τελευταίο διαγωνισμό για τρίμηνη εργολαβία, που θα αφορά τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Πρόκειται για το έργο της λειτουργίας χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων, λειτουργίας προσωρινού χώρου δεματοποίησης ανακυκλώσιμων συσκευασιών και εγκατάστασης σημείων συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο μεγάλος διεθνής διαγωνισμός, που θα αφορά σε τριετία διαχείρισης του ΧΥΤΑ και του συστήματος ανακύκλωσης.

Ο πρόεδρος της ΔΕΔΑΠΑ Λήμνου, Παράσχος Λυριστής, μιλώντας στο «Ε» τόνισε: «Η ανακύκλωση προχωράει με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Έχουμε μέχρι σήμερα συλλέξει περισσότερους από 70 τόνους, στο κλείσιμο του χρόνου θα έχουμε συγκεντρώσει περί τους 100 τόνους.»

Ήδη ο Δήμος Λήμνου έχει προχωρήσει στην υλοποίηση προγράμματος που αφορά στην προμήθεια κάδων απορριμμάτων και κάδων ανακύκλωσης και άλλων μέσων για την ανάπτυξη του συστήματος αποκομιδής απορριμμάτων. Στους 30 κάδους για ανακύκλωση που έχουν τοποθετηθεί σε αντίστοιχα σημεία του νησιού, θα προστεθούν μέχρι το τέλος Αυγούστου άλλοι 50.

Σ’ ό,τι αφορά στο θέμα της καθαριότητας, ο κ. Λυριστής δήλωσε: «Με το θέμα της καθαριότητας είμαστε καλά, αλλά θα ήμασταν περισσότερο ικανοποιημένοι αν είχαμε προσωπικό. Από πέρυσι έχουμε το μισό προσωπικό και καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες ώστε να κρατήσουμε όλο το νησί καθαρό και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, που λόγω του τουρισμού, υπάρχει μεγαλύτερος όγκος δουλειάς.»

Η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος, υπεύθυνη για το πρόγραμμα ανακύκλωσης, Μάλαμα Μπανάβου, δήλωσε στο «Ε»: «Ο στόχος μας από την πρώτη στιγμή ήταν να φτάσει το πρόγραμμα της ανακύκλωσης σε όλα τα χωριά μας και θα πρέπει ο δημότης να βρίσκει τους μπλε κάδους πολύ εύκολα, να είναι προσβάσιμοι σ’ αυτόν.»

Σύμφωνα με την κ. Μπανάβου, οι Λημνιοί έχουν στηρίξει το πρόγραμμα ανακύκλωσης, καθώς «από τους πρώτους μήνες που ξεκινήσαμε την ανακύκλωση, διαπιστώσαμε ότι ο κόσμος της Λήμνου ξέρει να ανακυκλώνει.

Ξεκινήσαμε από τα σχολεία, κάναμε πολλές επισκέψεις και έχουμε ενημερώσει το σύνολο των κατοίκων του νησιού για τα οφέλη και για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να γίνει λειτουργική η ανακύκλωση.».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey