Με επιτυχία το πρόγραμμα ανακύκλωσης στη Λήμνο

Επεκτείνεται σε όλο το νησί

29/12/2012 - 16:13

Περισσότεροι από 30 τόνοι σκουπιδιών έχουν συγκεντρωθεί το πρώτο εξάμηνο εφαρμογής του μέτρου της ανακύκλωσης, στη Λήμνο.

Περισσότεροι από 30 τόνοι σκουπιδιών έχουν συγκεντρωθεί το πρώτο εξάμηνο εφαρμογής του μέτρου της ανακύκλωσης, στη Λήμνο. Μετά την επιτυχημένη εφαρμογή του προγράμματος, ο Δήμος, έπειτα από εισήγηση του Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο, προχωρά στην υλοποίηση νέου προγράμματος ύψους 1.700.000 ευρώ, που αφορά στην προμήθεια κάδων απορριμμάτων και κάδων ανακύκλωσης και άλλων μέσων, για την ανάπτυξη του συστήματος αποκομιδής απορριμμάτων.

Η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος, υπεύθυνη για το πρόγραμμα ανακύκλωσης, Μάλαμα Μπανάβου, δήλωσε στο «Ε» ότι «σκοπός μας είναι η ανακύκλωση να επεκταθεί σε όλο το νησί.

Έχουμε στόχο να γεμίσουμε τη Λήμνο με μπλε κάδους. Από το νέο χρόνο θα προχωρήσουμε και στην ανακύκλωση γυαλιού».

Η συνέχιση του προγράμματος ανακύκλωσης και η επέκτασή του σε όλα τα χωριά του νησιού, βρίσκεται στους στόχους της δημοτικής αρχής. «Στόχος μας είναι το πρόγραμμα να συνεχιστεί και να καλύψει και το τελευταίο χωριό της Λήμνου. Από τους πρώτους κιόλας μήνες που ξεκινήσαμε την ανακύκλωση, διαπιστώσαμε ότι ο κόσμος της Λήμνου ξέρει να ανακυκλώνει. Εμείς κάναμε την απαραίτητη ενημέρωση, αλλά το πιο σημαντικό ήταν ότι πήγαμε σε όλα τα σχολεία και ενημερώσαμε τους μαθητές και βάλαμε κάδους σε όλα τα σχολεία».

Στο μεταξύ, λόγω της ολοκλήρωσης του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, δεν είναι πλέον δυνατή η συλλογή του χαρτιού απευθείας από τα καταστήματα. Ο Δήμος Λήμνου ζητά από τους καταστηματάρχες να συνεχίσουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα της ανακύκλωσης χρησιμοποιώντας τους μπλε κάδους ανακύκλωσης χαρτιού που έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος της αγοράς και συγκεκριμένα, στην πλατεία ΚΤΕΛ, στην αρχή του δρόμου που οδηγεί στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, στην πλατεία ΟΤΕ πλησίον των κάδων απορριμμάτων, και στο λιμάνι Μύρινας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey