Ολοκληρώνεται η επεξεργασία των στοιχείων απ’ τις αιτήσεις διορθώσεων σε Μυτιλήνη και Γέρα

Γιαβάς - γιαβάς το Κτηματολόγιο

13/12/2012 - 15:18

Δε φαίνεται να τελειώνει άμεσα η διαδικασία διόρθωσης των εκτεταμένων λαθών που είχαν σημειωθεί στη κτηματογράφηση των πρώην Δήμων Μυτιλήνης και Γέρας, αφού όπως προκύπτει από χθεσινή ανακοίνωση της «Κτηματολόγιο Α.Ε.», ακόμη, μήνες μετά τη λήξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων απ’ τους πολίτες, δεν έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των στοιχείων.

Δε φαίνεται να τελειώνει άμεσα η διαδικασία διόρθωσης των εκτεταμένων λαθών που είχαν σημειωθεί στη κτηματογράφηση των πρώην Δήμων Μυτιλήνης και Γέρας, αφού όπως προκύπτει από χθεσινή ανακοίνωση της «Κτηματολόγιο Α.Ε.», ακόμη, μήνες μετά τη λήξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων απ’ τους πολίτες, δεν έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των στοιχείων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην έχουν αποφασιστεί οι περιοχές για τις οποίες θα κινηθεί η διαδικασία επαναπροσδιορισμού με την προκήρυξη της ανάλογης μελέτης.

Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Λέσβου σύσκεψη, στην οποία και επιβεβαιώθηκε η πολύ καλή έως τώρα συνεργασία των δύο πλευρών για την επίλυση ενός προβλήματος που έχει απασχολήσει την τοπική κοινωνία και την εταιρεία.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν από την «Κτηματολόγιο Α.Ε.» «τα πρώτα αποτελέσματα της εμπεριστατωμένης αξιολόγησης των στοιχείων, από τα οποία προκύπτουν αστοχίες ως προς τη γεωμετρική απεικόνιση των ακινήτων σε συγκεκριμένες περιοχές της Λέσβου». Από τα στελέχη της εταιρείας τονίστηκε ότι προχωρούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των στοιχείων για την επιλογή συγκεκριμένων περιοχών, όπου θα γίνουν οι εργασίες επαναπροσδιορισμού.

«Ελεύθερα» τα ακίνητα
Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, την περίοδο αυτή προωθείται η τροποποίηση της νομοθεσίας για την ανάθεση των μελετών κτηματογράφησης, με στόχο την επιτάχυνση της όλης διαδικασίας. Επίσης, αναμένεται η έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών των σχετικών μελετών από τους αρμόδιους φορείς.

«Η “Κτηματολόγιο Α.Ε.” προτίθεται να προκηρύξει τις μελέτες επαναπροσδιορισμού με το νέο νόμο για την επίσπευση των εργασιών ανάθεσης, με σκοπό την ολοκλήρωση των εργασιών επαναπροσδιορισμού το συντομότερο δυνατό προς όφελος των πολιτών», σημειώνεται ακόμη, ενώ τονίστηκε ότι με την επιλογή των περιοχών προς επαναπροσδιορισμό, θα αποδεσμευτούν οι συναλλαγές για τα ακίνητα, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος, και οι πολίτες θα μπορούν να αξιοποιήσουν τα ακίνητά τους. Με την προκήρυξη των μελετών ανάθεσης, θα πραγματοποιηθεί εκτενής ενημέρωση των πολιτών για τις ενέργειες που θα πρέπει να ακολουθήσουν, καθώς και για το αντίστοιχο χρονοδιάγραμμα.

Στη σύσκεψη απ’ την πλευρά του Δήμου συμμετείχαν ο δήμαρχος, Δημήτρης Βουνάτσος, και οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Βατός και Θέμης Αθανάσης, ενώ απ’ την «Κτηματολόγιο Α.Ε.» συμμετείχαν το εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου Γ. Μπέκου και η διευθύντρια Λειτουργούντος Κτηματολογίου, Μ. Κασάπη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey