Νέα συνάντηση για τα λιμάνια Μυτιλήνης και Σιγρίου

Για να μπουν στο ΕΣΠΑ

11/10/2012 - 15:28

Τέλος δεν έχουν οι γραφειοκρατικές εμπλοκές που επιβάλλουν συνεχή προσπάθεια προκειμένου να ολοκληρωθεί η ωρίμανση δύο μεγάλων λιμενικών έργων της Λέσβου, των λιμανιών Σιγρίου και Μυτιλήνης, για να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ.

Τέλος δεν έχουν οι γραφειοκρατικές εμπλοκές που επιβάλλουν συνεχή προσπάθεια προκειμένου να ολοκληρωθεί η ωρίμανση δύο μεγάλων λιμενικών έργων της Λέσβου, των λιμανιών Σιγρίου και Μυτιλήνης, για να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ. Την περασμένη Παρασκευή, στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, έγινε και νέα συνάντηση με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, όπου εξετάστηκαν εκκρεμότητες ώστε να δρομολογηθούν τα επόμενα βήματα για τα δύο έργα.

Όπως είπε ο γενικός γραμματέας Κώστας Μουτζούρης, πριν τη συνάντηση με τον Κώστα Κορδώνη, σε ό,τι αφορά στο λιμάνι του Σιγρίου έχουν δοθεί οι εγκρίσεις από πέντε συναρμόδια υπουργεία και απομένει αυτή του Υπουργείου Πολιτισμού. Έχει γίνει συνεννόηση με τη γενική γραμματέα Λίνα Μενδώνη και αν χρειάζεται να υπάρξει και έγκριση απ’ το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, θα γίνει προσπάθεια να εξεταστεί όσο γίνεται γρηγορότερα, για να κλείσει ο φάκελος του έργου και να διαβιβαστεί στη Διαχειριστική Αρχή.

Σε ό,τι αφορά στο λιμάνι της Μυτιλήνης, έχει προκύψει εμπλοκή με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και σε συνεργασία με την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Περιβάλλοντος εξετάζεται αν χρειάζεται ή όχι τροποποίησή της.

«Υπάρχει πίεση απ’ την πλευρά της Περιφέρειας, και δικαίως κυνηγάει το θέμα ο περιφερειάρχης Νάσος Γιακαλής, για να ετοιμαστούν τα έργα και να υποβληθούν οι σχετικές προτάσεις για ένταξη», ανέφερε ο κ. Μουτζούρης, που εκτιμά ότι οι άπειρες διαδικασίες που απαιτήθηκαν, πλησιάζουν στο τέλος τους.

Πάντως εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι έχουν συμπληρωθεί ήδη δύο χρόνια απ’ το Σεπτέμβριο του 2010, όταν φορέας υλοποίησης των δύο λιμανιών, με στόχο την επίσπευση των εργασιών ένταξης και εκτέλεσης των έργων

«Επέκταση ανατολικών κρηπιδωμάτων λιμένα Μυτιλήνης» και «Λιμένας Σιγρίου Λέσβου», ανέλαβε η «Εγνατία Α.Ε.». Στελέχη της εταιρείας, σε επίσκεψή τους τον Αύγουστο στη Μυτιλήνη, είχαν προσδιορίσει τη δημοπράτηση του λιμανιού του Σιγρίου για το Μάρτιο του 2013 και πολύ νωρίτερα τη δημοπράτηση του λιμανιού της Μυτιλήνης, αστοχώντας, απ’ ό,τι φάνηκε έως τώρα, στην πρόβλεψή τους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey