Ανακύκλωση στα σχολεία της Λήμνου

14/09/2012 - 15:58

Μεγάλη ενημερωτική καμπάνια σε όλα τα σχολεία της Λήμνου, για το πρόγραμμα ανακύκλωσης υλικών συσκευασίας ξεκινά ο Δήμος Λήμνου, τοποθετώντας παράλληλα και κάδους ανακύκλωσης.

Μεγάλη ενημερωτική καμπάνια σε όλα τα σχολεία της Λήμνου, για το πρόγραμμα ανακύκλωσης υλικών συσκευασίας ξεκινά ο Δήμος Λήμνου, τοποθετώντας παράλληλα και κάδους ανακύκλωσης.

Η προσπάθεια ενημέρωσης ξεκίνησε το καλοκαίρι από τα παιδιά προσχολικής ηλικίας και όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης και αθλητικών δραστηριοτήτων του Δήμου, και με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα γίνει ενημέρωση σε νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, λύκεια, στο ΙΕΚ και το Πανεπιστήμιο, ενώ θα τοποθετηθούν περισσότεροι από 30 νέοι κάδοι στα σχολεία.

Η υπεύθυνη για την ανακύκλωση, δημοτική σύμβουλος Μάλαμα Μπανάβου, μιλώντας στο «Ε» τόνισε: «Πάμε εξαιρετικά καλά με το πρόγραμμα, έχουμε συγκεντρώσει μέχρι τώρα πολύ μεγάλες ποσότητες ανακυκλώσιμων υλικών και αυτό δείχνει ότι ο κόσμος ανταποκρίνεται. Το καλοκαίρι ενημερώσαμε τα παιδιά που συμμετείχαν στα προγράμματα του Δήμου. Παράλληλα προχωρήσαμε αναπτύσσοντας το πρόγραμμα και σε άλλα χωριά, τοποθετώντας κάδους ανακύκλωσης σε Άγιο Δημήτριο και Νέα Κούταλη, ενώ αυτές τις μέρες θα προχωρήσουμε σε ενημέρωση των κατοίκων στα δύο χωριά.»

Ο Δήμος Λήμνου υλοποιεί στο νησί τους τελευταίους δύο μήνες το πρόγραμμα ανακύκλωσης. Σε πέντε κεντρικά σημεία στη Μύρινα, δύο στο Μούδρο, την Ατσική, τον Κοντιά και το Κοντοπούλι, έχουν τοποθετηθεί από τρεις κάδοι ανακύκλωσης, για χαρτί, πλαστικό και μέταλλο. Από την Τρίτη το πρόγραμμα επεκτάθηκε στον Άγιο Δημήτριο και τη Νέα Κούταλη, ενώ στόχος της δημοτικής αρχής είναι σταδιακά να τοποθετηθούν κάδοι ανακύκλωσης σε όλα τα χωριά της Λήμνου.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του ο Δήμος ενημερώνει τους δημότες ότι οι κάδοι ανακύκλωσης που είχαν τοποθετηθεί στην είσοδο του νέου λιμανιού, μεταφέρθηκαν στον Τούρκικο Γιαλό, απέναντι από το 4ο νηπιαγωγείο Μύρινας.

Το πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης υλικών συσκευασίας υλοποιεί ο Δήμος Λήμνου σε συνεργασία με τη Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Απορριμμάτων και Περιβαλλοντικής Ανάπτυξης (ΔΕΔΑΠΑ) Λήμνου και την «Ανακύκλωση Αιγαίου - Χυτήρια ΑΒΕΕ».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey