Πολιτικοί Μηχανικοί και Τοπογράφοι απαντούν στο Ν. Σηφουνάκη για την εκτός σχεδίου δόμηση

«Εκτός… μνημονίου Κρήτη - Εύβοια;»

13/09/2012 - 15:49

Συνέχεια στην αντιπαράθεση που έχει ξεκινήσει για το θέμα της εκτός σχεδίου δόμησης με το βουλευτή Νίκο Σηφουνάκη, δίνουν με δεύτερη κοινή απόφασή τους οι Σύλλογοι Πολιτικών Μηχανικών και Αγρονόμων - Τοπογράφων Μηχανικών Λέσβου, οι οποίοι μεταξύ άλλων επιχειρημάτων που καταθέτουν, αναρωτιούνται αν έχει «ασυλία» η Κρήτη και η Εύβοια απ’ τη μνημονιακή επιβολή ρυθμίσεων.

Συνέχεια στην αντιπαράθεση που έχει ξεκινήσει για το θέμα της εκτός σχεδίου δόμησης με το βουλευτή Νίκο Σηφουνάκη, δίνουν με δεύτερη κοινή απόφασή τους οι Σύλλογοι Πολιτικών Μηχανικών και Αγρονόμων - Τοπογράφων Μηχανικών Λέσβου, οι οποίοι μεταξύ άλλων επιχειρημάτων που καταθέτουν, αναρωτιούνται αν έχει «ασυλία» η Κρήτη και η Εύβοια απ’ τη μνημονιακή επιβολή ρυθμίσεων, αφού - όπως είχε τονίσει ο κ. Σηφουνάκης - «δυστυχώς ήδη έχει τεθεί το θέμα και αν μόνοι μας δε μεριμνήσουμε, θα μας επιβληθεί και αυτό μέσω μνημονίου».

Στην απάντησή τους, οι δύο Σύλλογοι επισημαίνουν κατ’ αρχάς ότι τα διοικητικά τους συμβούλια αναδείχθηκαν μετά από εκλογές με ενιαία ψηφοδέλτια, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και επομένως «δεν προασπίζουν μικροσυμφέροντα κανενός. Αντιθέτως δρουν με γνώμονα το συμφέρον και την ενημέρωση του πολίτη για τις τεχνικές εξελίξεις.».

Σε σχέση με την αρχική τους ανακοίνωση, σημειώνουν πως συντάχθηκε μετά από προσεκτική ανάγνωση της θετικής γνωμοδότησης του Συμβουλίου της Επικρατείας για την εκτός σχεδίου δόμηση και γίνεται αναφορά σε πραγματικά στοιχεία, και όχι παραποίηση της αλήθειας. Αντίθετα, όπως τονίζουν κατηγορώντας ευθέως τον κ. Σηφουνάκη, «η απάντηση του βουλευτή αποσκοπεί σε δημαγωγίες και αποκόμιση πολιτικών οφελών».

Ασυλία…
«Αδυνατούμε να κατανοήσουμε την εφαρμογή των ευρωπαϊκών προτύπων αποκλειστικά και αποσπασματικά στη νησιωτική Ελλάδα, εξαιρουμένων Κρήτης και Εύβοιας. Εκτός και αν τα τελευταία νησιά, καθώς και το ηπειρωτικό τμήμα της χώρας, χαίρουν ευρωπαϊκής “ασυλίας”», αναφέρουν οι δύο Σύλλογοι, οι οποίοι και στην αρχική τους ανακοίνωση είχαν σχολιάσει τις εξαιρέσεις των δύο μεγάλων νησιωτικών περιφερειών απ’ τις ρυθμίσεις για όλη την υπόλοιπη νησιωτική χώρα.

Στην ίδια ανακοίνωση, οι Μηχανικοί θέτουν ζήτημα για την ανάγκη να υπάρξει δημόσια διαβούλευση όπως προβλέπεται στην Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, ενώ εν κατακλείδι επαναλαμβάνουν: «Δεν είμαστε αντίθετοι στη ριζική επανεξέταση της εκτός σχεδίου δόμησης. Θεωρούμε όμως ότι οι αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται μέσα από τις θεσμοθετημένες και νόμιμες διαδικασίες, και όχι να επιβάλλονται άνωθεν.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey