Πρόγραμμα ανακύκλωσης στη Λήμνο

18/07/2012 - 15:46

Ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες στη Λήμνο το πρόγραμμα ανακύκλωσης, με την τοποθέτηση στα κεντρικά σημεία των δημοτικών ενοτήτων της Λήμνου των κάδων ανακύκλωσης.

Ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες στη Λήμνο το πρόγραμμα ανακύκλωσης, με την τοποθέτηση στα κεντρικά σημεία των δημοτικών ενοτήτων της Λήμνου των κάδων ανακύκλωσης. Σε σημεία στη Μύρινα, το Μούδρο, την Ατσική, τον Κοντιά και το Κοντοπούλι έχουν τοποθετηθεί τρεις κάδοι ανακύκλωσης, για χαρτί, πλαστικό και μέταλλο. Όποιος διαθέτει μεγάλη ποσότητα χαρτιού, μπορεί να τη μεταφέρει στο εκκοκκιστήριο ή να επικοινωνεί με το αρμόδιο γραφείο στο Δήμο.

Το πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης υλικών συσκευασίας υλοποιεί ο Δήμος Λήμνου σε συνεργασία με τη Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Απορριμμάτων και Περιβαλλοντικής Ανάπτυξης Λήμνου (ΔΕΔΑΠΑ Λήμνου) και την «Ανακύκλωση Αιγαίου - Χυτήρια ΑΒΕΕ».

Σύμφωνα με το δήμαρχο Λήμνου, Αντώνη Χατζηδιαμαντή, «το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα, που αξιοποιεί τις δυνατότητες απασχόλησης προσωπικού μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, αποτελεί το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ανακύκλωσης».

Στην πρώτη του επαφή με τους δημότες για το πρόγραμμα ανακύκλωσης, ο δήμαρχος Λήμνου τονίζει προς τους δημότες: «Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα ανακύκλωσης του Δήμου μας, συμβάλλετε στη μείωση του όγκου των απορριμμάτων, στην εξοικονόμηση ενέργειας και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας», ενώ κάλεσε τους δημότες, κατοίκους και επισκέπτες της Λήμνου «να γίνουν συμπαραστάτες σε αυτή την προσπάθεια, γιατί η ανακύκλωση είναι στάση ζωής».

Παράλληλα συνεχίζεται η προσπάθεια που ήδη καταβάλλεται από τη ΔΕΔΑΠΑ Λήμνου, με την ανακύκλωση μαγειρικών λαδιών σε συνεργασία με τη Σαπωνοποιία Μιχαλέλη, μπαταριών σε συνεργασία με την εταιρεία ΑΦΗΣ και ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών με την εταιρεία «Ανακύκλωση Αιγαίου - Χυτήρια ΑΒΕΕ».

Από το Δήμο Λήμνου έχει ήδη ξεκινήσει προσπάθεια ενημέρωσης των κατοίκων του νησιού, ενώ υπεύθυνη έχει οριστεί η δημοτική σύμβουλος Μάλαμα Μπανάβου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey