Πανηγύρι εθελοντισμού η δράση καθαρισμού του άλσους «Τσαμάκια» της Μυτιλήνης

Μάζεψαν 10 τόνους σκουπίδια!

12/06/2012 - 16:24

Δέκα ολόκληρους τόνους σκουπιδιών έβγαλαν την Κυριακή το πρωί από τα Τσαμάκια οι περισσότεροι από 100 εθελοντές κάθε ηλικίας, που συμμετείχαν στον καθαρισμό του μεγάλου περιαστικού άλσους της Μυτιλήνης.

Δέκα ολόκληρους τόνους σκουπιδιών έβγαλαν την Κυριακή το πρωί από τα Τσαμάκια οι περισσότεροι από 100 εθελοντές κάθε ηλικίας, που συμμετείχαν στον καθαρισμό του μεγάλου περιαστικού άλσους της Μυτιλήνης.

Κι ήταν ετούτοι οι 10 τόνοι των σκουπιδιών η απόδειξη του ότι μήνες τώρα το άλσος-αυλή της Μυτιλήνης δεν είχε ποτέ του καθαριστεί, εξ ου και οι αλλοιωμένες σακούλες μέσα στους κάδους απορριμμάτων μέσα στο δάσος. Αλλά και του πώς λειτουργούν πολλοί πολίτες και ιδιαίτερα νέοι, που θεωρούν ότι σε κάθε βόλτα στο άλσος πρέπει να αφήνουν πίσω τους τα πειστήρια του περάσματός τους. Σκουπίδια!

Με ζέστη
Από τις 10 το πρωί ως το απόγευμα, κάποιες στιγμές και με πολλή ζέστη, εθελοντές κάθε ηλικίας μετέτρεψαν το ιστορικό άλσος της Μυτιλήνης «Τσαμάκια» ξανά σε «αυλή» της πόλης, προσεγγίσιμο από τους πολίτες της και προπάντων ασφαλές. Συνολικά συγκεντρώθηκαν και απομακρύνθηκαν από το άλσος με απορριμματοφόρα δέκα τόνοι σκουπίδια και χόρτα, ενώ επισκευάσθηκαν και συντηρήθηκαν και όργανα παιδικής χαράς, παγκάκια και τραπεζόπαγκοι στο άλσος.

Η πρωτοβουλία ήταν του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (ΣΕΠ), που γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος συνεχίζοντας για τρίτη χρονιά τη δράση με τίτλο «100 πάρκα και χώροι πολιτισμού». Ο λόγος, για μία δράση εθελοντικής προσφοράς η οποία ξεκίνησε το 2010 με αφορμή τον εορτασμό της 100ετίας του Ελληνικού Προσκοπισμού με στόχο να προαγάγει το σεβασμό στη φύση και να αναδείξει την πρωτοβουλία των πολιτών στην προστασία του περιβάλλοντος. Η δράση πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά, με την υποστήριξη του ομίλου Eurobank EFG και υπό την αιγίδα του Δήμου Λέσβου.

Ο δήμαρχος Λέσβου με εκπροσώπους εθελοντικών οργανώσεων, προχθές στα Τσαμάκια

Συμμετοχές
Στη δράση συμμετείχαν, εκτός των προσκόπων όλων των ηλικιών, οι εθελοντικές οργανώσεις Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Παράρτημα Λέσβου), ο Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων, η Κίνηση Πολιτών «Aeolistas», η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Βορείου Αιγαίου, η Λέσχη Εθελοντικής Προσφοράς Γυναικών Λέσβου, ο Συλλογος Εθελοντών Πυροσβεστών Λέσβου, εργαζόμενοι στο Δήμο Μυτιλήνης που εργάστηκαν εθελοντικά στην αποκομμιδή των αποριμμάτων που συγκεντρώθηκαν, εργαζόμενοι στο κατάστημα Μυτιλήνης τής Eurobank και πολλοί πολίτες που προσήλθαν να βοηθήσουν στον καθαρισμό του άλσους, θεωρώντας πως η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας.

Στα Τσαμάκια, απ’ όπου έβγαλαν 10 τόνους σκουπιδιών

Τους εθελοντές επισκέφθηκαν ο δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, ενώ στη δράση συμμετείχαν ενερεγά οι αντιδήμαρχοι Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας και Ποιότητας Ζωής Γιάννης Βαττός και Προγραμματισμού Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Γιάννης Τσακίρης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης, Θόδωρος Στεργίου, και ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Λέσβου σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρης Μουτζούρης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey