Μαθητές του Δημοτικού Σχολείο Παπάδου

Καθάρισαν το χωριό τους…

08/06/2012 - 16:22

Την πρωτοβουλία να καθαρίσει τους δρόμους του χωριού ανέλαβε το Δημοτικό Σχολείο Παπάδου, σε συνέχεια των περιβαλλοντικών του δράσεων στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Την πρωτοβουλία να καθαρίσει τους δρόμους του χωριού ανέλαβε το Δημοτικό Σχολείο Παπάδου, σε συνέχεια των περιβαλλοντικών του δράσεων στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Οι μαθητές ξεχύθηκαν στους δρόμους του Παπάδου με το συντονισμό των δασκάλων τους το πρωί της Τρίτης, προκειμένου να ομορφύνουν την εικόνα του τόπου όπου ζουν.

Αφού προηγήθηκε η σχετική ενημέρωση, φόρεσαν τα γάντια τους, χωρίστηκαν σε ομάδες (κάθε τάξη ανέλαβε και μια διαφορετική γειτονιά) και με σκούπες και σακούλες ανά χείρας, καθάρισαν τους δρόμους και τις πλατείες από όσα απερίσκεπτα και επιπόλαια πέταξαν μικροί και μεγάλοι συμπολίτες τους. Το αποτέλεσμα της δουλειάς τους ήταν περίπου 40 σακούλες γεμάτες απορρίμματα.

Καθαρισμοί στο Μανταμάδο…
Τις παραλίες του Μανταμάδου από την Καράβα και τον Ασπροπόταμο έως το Κουλοστάση και τη Λαγκάδα καθάρισαν την Τρίτη ο Φυσιολατρικός Σύλλογος «Ηλιαχτίδα», τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου και ο Στρατός.

Όλοι τους έδωσαν, έτσι, ένα ηχηρό μήνυμα ότι οι παραλίες του Μανταμάδου ανήκουν σε όσους αγαπούν τη φύση και επιλέγουν να τις διατηρούν καθαρές, μη επιτρέποντας σε καμμία δεξαμενή πετρελαίου να καταστρέψει την ομορφιά, την υγεία και την εσωτερική γαλήνη που προσφέρουν οι θάλασσες του τόπου.

Και καθαρισμός στην Εφταλού

… και στη Μήθυμνα
Οι φαντάροι του τάγματος της Καλλονής, σε συνεργασία με τη Δημοτική Ενότητα Μήθυμνας, πρωί - πρωί έδωσαν τη δική τους «μάχη» και καθάρισαν τις παραλίες της Μήθυμνας Εφταλού και Τσιπούρι.
Για την προσπάθειά τους αυτή, ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Μήθυμνας, Αθανάσιος Ανδριώτης, τους δίνει τα συγχαρητήριά του.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey