Παραιτήθηκε ο Στέλιος Δουγαλέρης από το Τοπικό Συμβούλιο Ερεσού, για τη «γαλάζια σημαία»

«Δε δέχομαι την ανικανότητα του Δήμου Λέσβου!»

06/06/2012 - 14:46

Την παραίτησή του από μέλος του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ερεσού υπέβαλε προς τον αντιδήμαρχο Ερεσού - Αντίσσης ο Στέλιος Δουγαλέρης, με αφορμή τον αποκλεισμό της Σκάλας Ερεσού από τη λίστα με τις «γαλάζιες σημαίες».

Την παραίτησή του από μέλος του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ερεσού υπέβαλε προς τον αντιδήμαρχο Ερεσού - Αντίσσης ο Στέλιος Δουγαλέρης, με αφορμή τον αποκλεισμό της Σκάλας Ερεσού από τη λίστα με τις «γαλάζιες σημαίες».

Όπως ο ίδιος αναφέρει, παρά τη μεγάλη και επίπονη προσπάθεια των δημοτών, των συλλόγων και των φορέων της Ερεσού και των μελών του Τοπικού Συμβουλίου, αλλά και παρά το ότι στις 23 Μαΐου η παραλία της Σκάλας έλαβε το δικαίωμα της «γαλάζιας σημαίας», στη συνέχεια απορρίφθηκε λόγω του ότι - όπως έχουν ενημερωθεί ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο οι αρμόδιοι του Δήμου Λέσβου με απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου - δεν πληρούνται οι υποδομές για τη διατήρηση του δικαιώματος.

Ο κ. Δουγαλέρης τονίζει πως το 2011 έγιναν τέσσερις εθελοντικοί καθαρισμοί της παραλίας από συλλόγους και ιδιώτες της περιοχής, ενώ για την τοποθέτηση των λουτήρων, των καλαθιών απορριμμάτων, των σημάνσεων κ.λπ., είχε γίνει έρανος με πρωτοβουλία των διοργανωτών του Φεστιβάλ Γυναικών, ώστε να μπορέσουν να πληρωθούν δύο εργάτες, τους οποίους τότε δε διέθετε ο Δήμος Λέσβου. Προσθέτει, μάλιστα, πως η μόνη συνεισφορά των τελευταίων στην υπόθεση της «γαλάζιας σημαίας» περιορίζεται στην πληρωμή του μικροποσού που απαιτείται για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα και την πρόσληψη ναυαγοσώστη για δύο μήνες, παραθέτοντας τις πολλές ακόμη ανάγκες που υπάρχουν.

«Δεν αποτελεί λύση οι δημότες να κάνουν τις δουλειές που ο Δήμος Λέσβου πρέπει να κάνει», λέει. «Αν γινόταν κάποια ουσιαστική προσπάθεια, θα συνεχίζαμε να παρακινούμε τους δημότες σε εθελοντικές δραστηριότητες. Όχι, όμως, να τους υποχρεώσουμε να υποκαταστήσουν με το φιλότιμό τους την αδιαφορία κι ανυπαρξία του Δήμου. Η απώλεια της “γαλάζιας σημαίας” θα αποτελέσει πλήγμα για τον τουρισμό, όχι μόνο της Ερεσού, αλλά όλης της Λέσβου, αφού πρόκειται για ένα στοιχείο που προβάλλουν τα μεγάλα ξενοδοχεία κι οι πράκτορες για να προσελκύσουν πελάτες, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ένα μέσον για τη διατήρηση της καθαριότητας, την περιβαλλοντική προστασία και την οργάνωση της ακτής! Δε θα δεχτώ να χρεωθεί ούτε η Ερεσός, ούτε κι εγώ προσωπικά, την ανεπάρκεια και την ανικανότητα των προϊσταμένων και των υπηρεσιών του Δήμου Λέσβου. Ήρθε η ώρα όλοι όσοι αμείβονται κι έχουν αρμοδιότητες, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να κάνουν επιτέλους τη δουλειά τους. Αν δεν μπορούν, να πάνε στα σπίτια τους και να πάψουν να εμπαίζουν τους δημότες της Λέσβου.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey