Κοινή δήλωση των περιφερειακών συμβούλων Βασίλη Τεντόμα και Ηλία Γιαννίρη, για τις ανεμογεννήτριες

«Να γίνει ενημέρωση»

30/05/2012 - 14:21

«Τεράστιες ευθύνες» καταλογίζουν από κοινού στο Υπουργείο Περιβάλλοντος οι περιφερειακοί σύμβουλοι των παρατάξεων «Με τους πολίτες κόντρα στον καιρό» και «Οικολογικός Άνεμος στο Βόρειο Αιγαίο» Βασίλης Τεντόμας και Ηλίας Γιαννίρης, αντίστοιχα, για το ότι υπέβαλλε στην Περιφέρεια για διαβούλευση τις ελλιπείς μελέτες.

«Τεράστιες ευθύνες» καταλογίζουν από κοινού στο Υπουργείο Περιβάλλοντος οι περιφερειακοί σύμβουλοι των παρατάξεων «Με τους πολίτες κόντρα στον καιρό» και «Οικολογικός Άνεμος στο Βόρειο Αιγαίο» Βασίλης Τεντόμας και Ηλίας Γιαννίρης, αντίστοιχα, για το ότι υπέβαλλε στην Περιφέρεια για διαβούλευση τις ελλιπείς μελέτες. Αυτό που ζητούν, είναι να γίνει καλύτερη ενημέρωση των κατοίκων από πλευράς Περιφέρειας.

Η ανακοίνωση των δύο περιφερειακών συμβούλων έρχεται μετά από την παραδοχή εκ μέρους της εταιρείας «Ρόκας - Iberdrola» ότι δεν υπάρχει πληρότητα στις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων που είχε καταθέσει, η οποία ήρθε μετά από ισχυρές αντιδράσεις τοπικών φορέων και Μ.Κ.Ο., αλλά και την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη.

«Τα νησιά του Β. Αιγαίου αποτελούν μεταναστευτικό πέρασμα των πουλιών από την Αφρική στη βόρεια Ευρώπη και οι ορνιθολογικές μελέτες είναι απολύτως απαραίτητες για να εκτιμηθούν με πληρότητα οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις», αναφέρει εκτός άλλων η σχετική ανακοίνωση, ενώ οι υπογράφοντες χαιρετίζουν τη «μικρή», όπως τη χαρακτηρίζουν, αυτή νίκη της απόσυρσης της διαβούλευσης και της επανέναρξής της μόλις υπάρξει πληρότητα μελετών.

Τονίζοντας την παντελή σχεδόν, σύμφωνα με τους ίδιους, απουσία διαβούλευσης κι ενημέρωσης της κοινής γνώμης των τριών νησιών για το θέμα με πρωτοβουλία της Περιφέρειας, τονίζουν πως θεωρούν απαραίτητη την οργάνωση εκδηλώσεων σε κάθε νησί, αλλά κυρίως στις περιοχές όπου τοποθετούνται τα αιολικά πάρκα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey