Χωρίς «γαλάζια σημαία» από χθες ονομαστές παραλίες της Λέσβου, όπως της Πέτρας, της Ανάξου, του Αγίου Ισιδώρου, των Βατερών και της Σκάλας Καλλονής

Μείον πέντε «γαλάζιες σημαίες»

24/05/2012 - 15:14

Άγνωστο πόσο μπορούν να επηρεάσουν τον τουρισμό της Λέσβου τα χθεσινά, πραγματικά «μαύρα μαντάτα» που αφορούν στις «γαλάζιες σημαίες» που απονεμήθηκαν σε ακτές της Λέσβου και της Λήμνου. Η Λέσβος αποσπά επτά «γαλάζιες σημαίες» σε επίπεδο νησιού, ενώ πέρυσι είχε 12! Αντίθετα, η Λήμνος φέτος παραμένει σταθερά στις τρεις.

Άγνωστο πόσο μπορούν να επηρεάσουν τον τουρισμό της Λέσβου τα χθεσινά, πραγματικά «μαύρα μαντάτα» που αφορούν στις «γαλάζιες σημαίες» που απονεμήθηκαν σε ακτές της Λέσβου και της Λήμνου. Σύμφωνα με τις χθεσινές επίσημες ανακοινώσεις της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης, η Λέσβος αποσπά επτά «γαλάζιες σημαίες» σε επίπεδο νησιού, ενώ πέρυσι είχε 12! Αντίθετα, η Λήμνος, που πέρυσι έχασε δυο από τις πέντε «γαλάζιες σημαίες», φέτος παραμένει σταθερά στις τρεις.

Πέντε λιγότερες «γαλάζιες σημαίες» πήρε φέτος η Λέσβος, που χάθηκε από τις λίστες των περιοχών με τις καθαρότερες ακτές όπου επί χρόνια φιγουράριζε. Και είναι σημαντικό ότι οι πέντε αυτές παραλίες είναι ονομαστές πανελληνίως, και όχι μόνο: οι παραλίες της Πέτρας, της Ανάξου, του Αγίου Ισιδώρου, των Βατερών και της Σκάλας Καλλονής

«Γαλάζιες σημαίες» κρατάνε οι παραλίες Τσαµάκια Μυτιλήνης, Κανόνι Θέρµης, Μόλυβος, Εφταλού, Άγιοι Ανάργυροι, Κάγια, Σκάλα Ερεσού και Νυφίδα.

«Χαμένος» από τις λίστες των δήμων με πολλές «γαλάζιες σημαίες» παρέμεινε ο Δήμος Λήμνου. Εκεί διατηρήθηκαν οι σημαίες στις παραλίες Εβγάτης/Ζεματάς, Άγιος Ιωάννης και Θάνος.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey