Από την πρωτοβουλία πολιτών για το ενεργειακό στη Λέσβο

Συζήτηση για την επένδυση «Iberdrola - Ρόκας»

19/05/2012 - 14:04

Περίπου 30 άτομα παρευρέθηκαν στην ανοιχτή συζήτηση για την επένδυση «Iberdrola - Ρόκας» στη Λέσβο, που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης, στο θέατρο των «Αστέγων», τα μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών για το Ενεργειακό στη Λέσβο.

Περίπου 30 άτομα παρευρέθηκαν στην ανοιχτή συζήτηση για την επένδυση «Iberdrola - Ρόκας» στη Λέσβο, που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης, στο θέατρο των «Αστέγων», τα μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών για το Ενεργειακό στη Λέσβο.

Κατά τη συνάντηση έγινε παρουσίαση της μελέτης για όσους δεν είχαν υπόψη τους το έργο και συζητήθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν όσον αφορά στις ελλείψεις στα ορνιθολογικά, αλλά και σε ζητήματα προστασίας του τοπίου, όπως και σχετικά με τη Σύμβαση για το Τοπίο που έχει υπογράψει η χώρα και δεν τηρείται από τη μελέτη. Παρουσιάστηκε, τέλος, σχετική εργασία που εκπονήθηκε από το Τμήμα Γεωγραφίας και η οποία παρουσιάζει τα προβλήματα που έχει το έργο.

Ο διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους, αναπληρωτής καθηγητής Νίκος Ζούρος, μίλησε για το απολιθωμένο δάσος και τα προβλήματα που ανακύπτουν από το έργο.

Τέλος, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Τσακίρης εξέφρασε την άποψη πως θα πρέπει να γίνει δημόσια διαβούλευση, κατά προτίμηση μετά από μια μεγάλη παρουσίαση στην Καλλονή, την Ερεσό ή την Άντισσα.

Σημειώνεται πως, λόγω των ελλείψεων που έχει η μελέτη, ο Συνήγορος του Πολίτη ζήτησε να επιστραφεί αυτή στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

«Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) είναι αυτή που θα δώσει την άδεια για την κατασκευή των ανεμογεννητριών στο νησί, χωρίς να υπάρχει μέχρι τώρα ικανοποιητική ενημέρωση του κόσμου», είπε μιλώντας στο «Ε» ο Μιχάλης Μπάκας, που ήταν επίσης παρών στην προχτεσινή συνάντηση. «Κάποιοι αποφασίζουν το ενεργειακό μας μέλλον, χωρίς εμάς.» Από εδώ και πέρα, πρόκειται να γίνουν συντονισμένες προσπάθειες από την ομάδα για την ενημέρωση του κόσμου, ώστε να αποφασιστεί ποιο θα είναι το μέλλον του έργου στο νησί.

Σημειώνεται πως μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν επίσης ο πρόεδρος της Ένωσης Χημικών, Ηλίας Πολυχνιάτης, καθώς και ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών, Γιάννης Καλοντζής.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey