Συνάντηση με τους αρμόδιους αντιδημάρχους είχαν φορείς της Σκάλας Καλλονής, για τα λύματα που ξεχύνονται στους δρόμους του χωριού

Βρομάει - και πάλι - ο τόπος!

05/05/2012 - 13:39

Και πάλι προβλήματα με τα λύματα που τρέχουν στους δρόμους, αντιμετωπίζει η Σκάλα Καλλονής.

Και πάλι προβλήματα με τα λύματα που τρέχουν στους δρόμους, αντιμετωπίζει η Σκάλα Καλλονής. Τα βρόμικα νερά, λόγω προβλημάτων στους υπόγειους μηχανισμούς του βιολογικού καθαρισμού, «φρακάρουν» το σύστημα, με αποτέλεσμα να ξεχύνονται στους δρόμους του χωριού. Η αφόρητη αυτή κατάσταση ταλαιπωρεί του κατοίκους της περιοχής αρκετό καιρό, χωρίς να δίνεται από τους αρμοδίους κάποια οριστική λύση. Ο κόμπος, όμως, έφτασε στο χτένι, μια και το φαινόμενο τώρα που οι θερμοκρασίες είναι αρκετά ανεβασμένες, δεν αντέχεται. Δρόμοι πλημμυρισμένοι από βρόμικα νερά, γεμάτα ακαθαρσίες και, όπως είναι φυσικό, εκείνη η αφόρητη μυρωδιά που συνοδεύει τέτοιου είδους λύματα.

Δεδομένης και της εποχής, στη Σκάλα Καλλονής έχουν κάνει αρκετό καιρό τώρα την εμφάνισή τους τουρίστες, κυρίως παρατηρητές πουλιών, που δυσανασχετούν καθημερινά μπροστά στο αποκρουστικό αυτό θέαμα. Η κατάσταση έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της περιοχής, που διαμαρτύρονται καθημερινά στους αρμοδίους για το θέμα. «Μας έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα αυτή η κατάσταση με τα λύματα. Βρομάει όλος ο τόπος και η κατάσταση είναι ανυπόφορη. Πρέπει να δοθεί άμεσα λύση», τονίζει στο «Ε» ο διευθυντής του ξενοδοχείου «Πασιφάη» στη Σκάλα Καλλονής, κ. Βασίλης Βογιατζής. Σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος, το Σωματείο Τουριστικής Ανάπτυξης Καλλονής, αλλά και ο τοπικός Σύλλογος Αλιέων, συναντήθηκε χθες με το δήμαρχο Λέσβου, κ. Δημήτρη Βουνάτσο.

Παρόντες όλοι…
Στη συνάντηση ήταν παρόντες όλοι οι αρμόδιοι σχετικά με την καθαριότητα αντιδήμαρχοι, όπως και ο γεωγραφικός αντιδήμαρχος Καλλονής, Βαγγέλης Γιαβάσης. Ενώπιον όλων των αρμοδίων, κατατέθηκαν για ακόμη μια φορά τα όσα συμβαίνουν με τα λύματα στην περιοχή, ενώ η συζήτηση κινήθηκε γύρω από την προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για το ζήτημα. «Τα προβλήματα είναι γνωστά και τα έχουμε ξαναπεί τόσες φορές. Ο δήμαρχος μίλησε για το πρόβλημα αναλυτικότατα, όμως το θέμα είναι ότι ο “Καλλικράτης” μάς έχει φέρει σε αυτό το σημείο. Δεν μπορούμε να κάνουμε ό,τι κάνανε οι προηγούμενοι», τονίζει στο «Ε» ο αντιδήμαρχος Καλλονής, κ. Γιαβάσης, και συνεχίζει: «Προσπαθούμε εδώ και ένα χρόνο να δώσουμε μια λύση, γιατί υπάρχει πρόβλημα σοβαρό, όμως κολλάμε στις διαδικασίες.» Χθες, στη Σκάλα Καλλονής βρέθηκε ένα ιδιωτικό συνεργείο, το οποίο έκανε μια παρέμβαση στο αντλιοστάσιο του βιολογικού και τοποθέτησε μοτέρ, όπως και επιδιόρθωσε βλάβες που υπήρχαν στο σύστημα. Παράλληλα, έφθασε και το αποφρακτικό χθες το πρωί και οι αρμόδιοι έκαναν την παρέμβαση δίνοντας μια λύση. Το θέμα από εδώ και έπειτα, όμως, είναι ότι αυτή η λύση είναι προσωρινή, με το ενδεχόμενο το πρόβλημα να επανεμφανιστεί σε λίγο καιρό. «Μπορεί και να κρατήσει πέντε μήνες και να μη δημιουργήσει πρόβλημα ο βιολογικός, όμως το ζήτημα πρέπει να λυθεί οριστικά», τονίζει ο κ. Γιαβάσης και συνεχίζει: «Κάποιος πρέπει να αναλάβει το βιολογικό. Δημόσιο ή ιδιωτικό συνεργείο, το σύστημα πρέπει να λειτουργήσει. Το έργο έχει προβλήματα, και στο δίκτυο, και στα αντλιοστάσια, και στην κεντρική μονάδα του βιολογικού. Αυτά πρέπει να λυθούν.»

Ο δήμαρχος Λέσβου, από την πλευρά του, δεσμεύτηκε να δώσει λύση στο ζήτημα, ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο. «Καταθέσαμε για άλλη μια φορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε», αναφέρει στο «Ε» ο πρόεδρος του Σωματείου Τουριστικής Ανάπτυξης Καλλονής και ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Αιολική Γη» στη Σκάλα Καλλονής, κ. Φωκίων Θεοδώρου, συνεχίζοντας: «Ο δήμαρχος μας ζήτησε ένα χρονικό περιθώριο ώστε να δοθούν λύσεις στο μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey