Ζημιές σε Πλωμάρι και Σκάλα Ερεσού, από τους ισχυρούς αέρηδες της Τετάρτης

Φύσηξε νοτιάς…

20/04/2012 - 14:22

Δεν άφησαν αλώβητη τη Λέσβο οι ισχυροί νοτιάδες που φυσούσαν όλη την Τετάρτη. Οι ήδη υπάρχουσες ζημιές στο θαλάσσιο τμήμα του Πλωμαρίου και της Ερεσού εντάθηκαν.

Δεν άφησαν αλώβητη τη Λέσβο οι ισχυροί νοτιάδες που φυσούσαν όλη την Τετάρτη. Οι ήδη υπάρχουσες ζημιές στο θαλάσσιο τμήμα του Πλωμαρίου και της Ερεσού εντάθηκαν, αφού τα κύματα παρέσυραν αντίστοιχα την προβλήτα της μαρίνας της λεσβιακής κωμόπολης, καθώς και τμήμα του πλακόστρωτου δρόμου κοντά στο λιμανάκι της Σκάλας Ερεσού. Οι δύο περιοχές μετρούσαν χτες τις καινούργιες τους πληγές, περιμένοντας από τους αρμοδίους να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να αποκατασταθούν πλήρως οι ζημιές.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν χτες το πρωί στην ιστοσελίδα www.plomarinews.gr/, δείχνουν το μέγεθος της ζημιάς που υπέστη η προβλήτα της μαρίνας Πλωμαρίου από το νοτιά που φυσούσε όλη μέρα και που έφτασε έως και τα 10 μποφώρ. Παρ’ όλο που έχει περάσει ήδη ενάμισης χρόνος από την πρώτη ζημιά που είχε σημειωθεί το Νοέμβριο του 2010, και πάλι λόγω κακών καιρικών συνθηκών, και παρά την απόφαση που πήρε φέτος τον Ιανουάριο η Λιμενική Επιτροπή για απομάκρυνση του πλωτού τμήματος της μαρίνας από τη θάλασσα ώστε να επισκευαστεί, το «σήριαλ» που τόσους μήνες απασχολεί τους Πλωμαρίτες, συνεχίζεται.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πλωμαρίου, Σταύρο Πολίτη, ήταν ευτυχές το ότι δεν αποκολλήθηκε τελείως το πλωτό τμήμα από τα συρματόσχοινα, ώστε να βρεθεί μέσα στο λιμάνι και να προκαλέσει ζημιές στις αραγμένες βάρκες, κάτι που ωστόσο ο ίδιος δεν αποκλείει να συμβεί τελικά με την επόμενη κακοκαιρία.

«Η μαρίνα είναι σπασμένη εδώ κι ενάμιση χρόνο και οι αρμόδιοι δεν έχουν φροντίσει ακόμη να τη φτιάξουν», αναφέρει ο ίδιος. «Χτες (σ.σ. προχτές) έσπασε ξανά κι ευτυχώς δεν είχαμε ατύχημα, ελπίζουμε όμως να μην έρθει σύντομα κι άλλος νοτιάς. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να περιμένουμε τους αρμοδίους του Λιμενικού Ταμείου να φτιάξουν το κομμάτι αυτό. Τους πιέζουμε εμμέσως, γιατί πιεζόμαστε κι εμείς από τον κόσμο που διαμαρτύρεται.»



…και στην Ερεσό
Οι νοτιάδες που έφτασαν τα 7 - 8 μποφώρ έπληξαν για άλλη μια φορά και την περιοχή της Σκάλας Ερεσού, εντείνοντας τις ζημιές που είχαν προκληθεί από τις κακοκαιρίες του περασμένου χειμώνα. Το ρήγμα του πλακόστρωτου δρόμου που οδηγεί στο λιμανάκι της Σκάλας μεγάλωσε ακόμη περισσότερο, αφού κομμάτια του παρασύρθηκαν από τα κύματα, ενώ οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε δείχνουν καθαρά το μέγεθος της διάβρωσης που έχει προκληθεί. Ζημιές σημειώθηκαν και στην εξέδρα καταστήματος που βρίσκεται από την πλευρά της θάλασσας, η οποία ωστόσο, σύμφωνα με το συνεργάτη του δημάρχου Λέσβου για θέματα Πολιτικής Προστασίας Δημήτρη Μουτζούρη, που βρέθηκε στην περιοχή, «επρόκειτο για αυθαίρετη κατασκευή».

«Η κακοκαιρία μεγάλωσε λίγο περισσότερο τις ζημιές που υπήρχαν ήδη από πριν», δήλωσε ο ίδιος στο «Ε». «Σίγουρα υπάρχει πρόβλημα, αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να δοθεί λύση άμεσα, αν δε βγουν πρώτα οι προβλεπόμενες αδειοδοτήσεις. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε εμείς αυτήν τη στιγμή, είναι να καταγράψουμε τις ζημιές.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey