Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Εθελοντική αιμοδοσία στα Λουτρά

19/02/2022 - 12:43

Η ομάδα πρωτοβουλίας Λουτρών για την εθελοντική αιμοδοσία και την προληπτική ιατρική διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022 16:00-21:00 στην αίθουσα πολιτισμού Λουτρών.

Από τα στελέχη του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου, τηρούνται τα αναγκαία μέτρα προστασίας των Εθελοντών. Εξέταση Αιματοκρίτη θα γίνεται την ημέρα της Αιμοδοσίας, σε όποιες περιπτώσεις κρίνουν οι υπεύθυνοι Γιατροί ότι χρειάζεται.

Όσοι προσφέρουν αίμα μόνο για συγγενείς ή φίλους δεν έχουν αργότερα δικαίωμα να το ζητήσουν για μας ή το περιβάλλον τους, ενώ αν ανήκουν σε ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ μπορούν να το ζητήσουν.

"Όταν προκύψει έκτακτη ασθένεια ή ατύχημα δεν μπορούμε να βοηθήσουμε άμεσα το δικό μας άνθρωπο, αφού το αίμα που θα δώσουμε χρειάζεται 2-3 μέρες για να ελεγχθεί. Επομένως στα ψυγεία του Νοσοκομείου πρέπει πάντα να υπάρχουν ελεγμένες μονάδες αίματος για κάθε έκτακτη ή τακτική ανάγκη" αναφέρεται σε δελτίο Τύπου.

Κάθε φορά που δίνεται αίμα γίνεται έλεγχος:

- ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΜΑΔΟΣ ΑΙΜΑΤΟΣ

-ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΟΥΣ ΙΟΥΣ 

-ΜΟΡΙΑΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ (ΑΘΗΝΑ)

 -ΟΣΟ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΙΜΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ (ΣΙΔΗΡΟΣ,ΦΕΡΡΙΤΙΝΗ) ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Οι Εθελοντές Αιμοδότες δικαιούνται δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις σχετικές με την αιμοδοσία, ώστε να προστατεύεται η υγεία τους. Οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρώνονται θα δίνονται από 3 διαθέτες, ύστερα από τηλεφωνική εντολή του ίδιου του Εθελοντή Αιμοδότη, βάσει γραπτού Κανονισμού.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey