Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τη δομή στον Καρά Τεπέ

Έχουν να πέσουν μηνύσεις

17/09/2020 - 15:50 Ενημερώθηκε 17/09/2020 - 17:10

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου  για τη δομή φιλοξενίας μεταναστών κατέθεσαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Μυτιλήνης, Αλέκος Κουζινόγλου, Παναγιούδας, Βαγγέλης Βιόλατζης, Μόριας, Γιάννης Μαστρογιάννης, Παμφίλων, Αντώνης Αντωνέλλος και Αφάλωνα, Κώστας Κουρογένης, συνεπικουρούμενοι από το Δήμο Μυτιλήνης και συγκεκριμένα τον Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Τσακύρη.

Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων, στην αναφορά τους κάνουν λόγο για παρακώλυση συγκοινωνιών, αλλοίωση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος της περιοχής, οικονομική καταστροφή για δεκάδες επιχειρήσεις της περιοχή και υπονόμευση της εθνικής άμυνας της χώρας.

Η αναφορά

Αναλυτικότερα στην μηνυτήρια αναφορά υποστηρίζουν ότι μετά το ολοκαύτωμα του καταυλισμού της Μόριας και κατά την επιχείρηση δημιουργίας προσωρινής δομής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στην περιοχή του Καρά Τεπέ από την Κυβέρνηση :

  1. Αλλοιώνεται το ανάγλυφο της περιοχής και υποβαθμίζεται το περιβάλλον καθώς επιχωματώνονται αιγιαλός και παραλία, αλλοιώνονται χώροι πρασίνου, δεν τηρείται η περιβαλλοντική νομοθεσία ενώ δεν είναι γνωστό αν έχουν εκδοθεί οι απαραίτητες εγκρίσεις (περιβαλλοντικών όρων, Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, Κτηματικής Υπηρεσίας).
  2. Παρακωλύεται η συγκοινωνία καθώς βιαίως έχει διακοπεί η σύνδεση μεταξύ του κεντρικού ιστού της πόλης της Μυτιλήνης και των χωριών στη βόρεια πλευρά του Δήμου.
  3. Τα μαγαζιά κι οι επιχειρήσεις της περιοχής, που τροφοδοτούν ολόκληρο το νησί της Λέσβου, είναι κλειστά επί μέρες, γεγονός που επιφέρει οικονομική καταστροφή για τις ίδια και γενικότερα για την τοπική οικονομία.
  4. Τίθεται σοβαρό εθνικό θέμα καθώς έχει σταματήσει η λειτουργία της έδρας και των γραφείων της ΕΥΠ στην περιοχή.

 

«Για τους ανωτέρω λόγους οι Πρόεδροι των 5 Κοινοτήτων καλούν τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης να προβεί στον εντοπισμό και δίωξη όλων όσων προβαίνουν εκ προθέσεως σε έκνομες πράξεις που αλλοιώνουν το περιβάλλον, παρακωλύουν τις δημόσιες συγκοινωνίες και υπονομεύουν την Εθνική Άμυνα της Χώρας.» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey