Τραγική ειρωνεία με δυο νεκρούς!

14/11/2017 - 10:58 Ενημερώθηκε 14/11/2017 - 12:47

Στο 6ο χλμ. της Εθνικής Καλλονής-Μυτιλήνης, το βράδυ της Κυριακής έμελλε να γραφτεί μία ανείπωτη τραγωδία για τη Λέσβο με δύο ζωές να χάνονται στην άσφαλτο με φόντο, ένα από τα μείζονα σήμερα ζητήματα του νησιού: την ευλογιά των προβάτων. Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, ένα αγροτικό αυτοκίνητο κινούμενο με κατεύθυνση τη Μυτιλήνη, έπεσε επάνω σε… κοπάδι προβάτων που επιχειρούσε να διασχίσει κάθετα το οδόστρωμα στο ύψος των αλυκών και ειδικότερα κοντά στο κτήριο της ΕΦΑΜ. Το αγροτικό που οδηγούσε ένας 71χρονος και δεν πρόλαβε να αποφύγει το απρόβλεπτο εμπόδιο, εκτροχιάστηκε κι αφού παρέσυρε τον 59χρονο βοσκό τραυματίζοντάς τον θανάσιμα, συγκρούστηκε στη συνέχεια με διερχόμενο αυτοκίνητο από το αντίθετο ρεύμα. Το οποίο οδηγούσε μία από τις πιο χαρακτηριστικές προσωπικότητες  της αυτοδιοίκησης του νησιού , η πρώην δήμαρχος Ερεσού Ζαφείρω Καραβασίλη και η οποία υπέκυψε λίγο αργότερα στα τραύματά της. Με δεδομένο ότι οι μετακινήσεις των κοπαδιών έχουν απαγορευτεί λόγω της έκτακτης κατάστασης της οποίας διέρχεται η Λέσβος ελέω ευλογιάς των προβάτων, το απίστευτο συμβάν που κόστισε δύο ζωές έξω από την Καλλονή, αποτελεί μεταξύ όλων των άλλων και τραγική ειρωνεία.

 

Πως έγινε

Λίγο ο (ανύπαρκτος) φωτισμός του δρόμου στο σημείο αυτό, λίγο το ότι η Εθνική Καλλονής-Μυτιλήνης σε αυτό ειδικά το ύψος, είναι ταχείας κυκλοφορίας και πολύ περισσότερο η ειρωνεία της τύχης, βύθισε στο πένθος το νησί αργά το απόγευμα της Κυριακής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος βοσκός ηλικίας 59 ετών με καταγωγή από την Αγία Παρασκευή, επιχειρούσε (αυτό που απεύχονται όλοι όσοι μάχονται κατά της ευλογιάς) υπό το φως της νύχτας να περάσει το κοπάδι των προβάτων του, κάθετα από την εθνική, στο ύψος που βρίσκεται το κτήριο της ΕΦΑΜ. Τη στιγμή που το κοπάδι κινούνταν ακόμη και βρίσκονταν το μεγαλύτερο μέρος του επάνω στο οδόστρωμα, περνούσε το αγροτικό αυτοκίνητο ενός 71χρονου που όπως όλα δείχνουν δεν πρόλαβε να αντιδράσει, αντιλαμβανόμενος από απόσταση αναπνοής το απρόβλεπτο εμπόδιο που εμφανίστηκε μπροστά του. Το αγροτικό με επιβαίνοντες άλλους τρεις (έναν 59χρονο, μία 66χρονη και μια 71χρονη) , παρέσυρε και σκότωσε 18(!!!) πρόβατα στο διάβα του, αλλά δυστυχώς και τον ίδιο τον βοσκό τους! Που ενδεχομένως θέλησε να τραβήξει την προσοχή του διερχόμενου αυτοκινήτου, και να υποδείξει με αυτοθυσία την παρουσία του κοπαδιού, χωρίς όμως να τα καταφέρνει.

 

Η κακιά στιγμή και για την Ζαφείρω…

Η σφοδρότητα τώρα της σύγκρουσης, αλλά και η εκτίμηση της προανάκρισης πως ο οδηγός του αγροτικού δεν είδε, παρά μόνο ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν το κοπάδι, αποδεικνύεται όμως και από το ότι το αγροτικό συνέχισε την ανεξέλεγκτη πορεία του, πέφτοντας επάνω και σε διερχόμενο, από το αντίθετο ρεύμα, αυτοκίνητο. Το οποίο οδηγούσε η πρώην δήμαρχος Ερεσού Ζαφείρω Καραβασίλη, με συνοδηγό το σύζυγό της και υπέστη διπλό σοκ. Πρώτα βλέποντας και εκείνη προφανώς την τελευταία στιγμή μπροστά της το κοπάδι και στη συνέχεια βλέποντας να έρχεται κατά πάνω της το εκτροχιασμένο αγροτικό. Οι φωτογραφίες μάλιστα από το kalloninews.gr που βρέθηκε επί τόπου στην πληροφόρησή του για το δυστύχημα, καταδεικνύουν τη σφοδρότητα της μετωπικής σύγκρουσης αλλά και το ότι δεν επετράπη λόγω των συνθηκών ούτε η ελάχιστη αντίδραση στους οδηγούς των αυτοκινήτων! Αφού ειδικά το Ι.Χ. της άτυχης Ζαφείρως Καραβασίλη παραμορφώθηκε, με το μπροστινό μέρος του να γίνεται μία άμορφη μάζα που εισχώρησε μέσα στην «καμπίνα». Με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό και των δύο επιβαινόντων, με την πρώην δήμαρχο δυστυχώς να υποκύπτει τελικά στο νοσοκομείο.

 

Ο ιδιοκτήτης του κοπαδιού στο επίκεντρο

Το τραγικό δυστύχημα ωστόσο, όσο κι αν είναι πολύ σκληρό για τις οικογένειες των θυμάτων, αλλά και τον ίδιο τον οδηγό του αγροτικού που βρίσκεται σε κατάσταση σοκ από προχθές, αναμένεται να απασχολήσει κι άλλο την κοινή γνώμη αλλά και τις αρχές. Καθώς είναι γνωστό πως στην Λέσβο, λόγω της έκτακτης κατάστασης που έχει κηρυχθεί ελέω της ευλογιάς, έχουν απαγορευτεί κατηγορηματικά οι μετακινήσεις κοπαδιών, στην προσπάθεια να συγκρατηθεί η ζωονόσος που κατατρώγει την κτηνοτροφία της Λέσβου. Τούτων δοθέντων, η πληροφορία πως το κοπάδι των προβάτων που προκάλεσαν (στον μεγαλύτερο βαθμό) το δυστύχημα, δεν ανήκε στον άτυχο 59χρονο βοσκό που σκοτώθηκε κατά την παράνομη μετακίνησή τους, αλλά σε άλλον ιδιοκτήτη, αναμένεται να φέρουν τον τελευταίο στο επίκεντρο. Ενώ σε κάθε περίπτωση, το δυστύχημα, ανεξάρτητα της παρουσίας του κοπαδιού, αναδεικνύει ξανά το θέμα του φωτισμού της εθνικής Καλλονής-Μυτιλήνης στο επίμαχο ειδικά σημείο, αλλά και το πόσο γρήγορα ενδεχομένως έτρεχαν τα δύο οχήματα που ενεπλάκησαν στο τροχαίο. 

Ανακοίνωση του δήμου Λέσβου για την άτυχη πρώην δήμαρχο της Ερεσού

 

Οδύνη για τον θάνατο της Ζαφείρως

 

 
Το αυτοκίνητο της άτυχης Ζαφείρως Καραβασίλη στραπατσαρισμένο από τη σφοδρή σύγκρουση με το αγροτικό που έπεσε πάνω της προκαλώντας το θάνατό της!

 

Ο Δήμος Λέσβου, η Δημοτική Αρχή αλλά και η αυτοδιοίκηση της Λέσβου στο ξαφνικό άγγελμα του θανάτου της πρώην Δημάρχου Ερεσού, Ζαφείρως Καραβασίλη, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους την βαθύτατη θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στους οικείους της εκλιπούσης.Η Ζαφείρω Καραβασίλη ήταν η τελευταία δήμαρχος Ερεσού πριν την δημιουργία των Καποδιστριακών δήμων εκλεγμένη με τη στήριξη του ΚΚΕ στέλεχος του οποίου υπήρξε με μακρά διαδρομή στην αυτοδιοίκηση ,αλλά και στο συνεταιριστικί κίνημα.

«Η Ζαφείρω Καραβασίλη , σημειώνει η ανακοίνωση του Δήμου , υπήρξε αγωνίστρια, άνθρωπος άξιος, ανιδιοτελής, ακούραστος, με υψηλή αίσθηση ευθύνης και κοινωνικής συμμετοχής. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητή από τους συμπολίτες της, με μεγάλη και συνεχή προσφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση και στην τοπική κοινωνία. Διακρίθηκε σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής της, τόσο μέσα από τις θέσεις που κατείχε στην τοπική αυτοδιοίκηση και σε άλλους φορείς, όσο και από  την εργασιακή της διαδρομή, πιστή στις αρχές και τις αξίες του λειτουργήματός της, με γνώμονα το κοινό καλό και το δημόσιο συμφέρον. Ας είναι αιώνια η μνήμη της», γράφει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής για το ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ, με καταγωγή από την Άγρα. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey