Κάηκε ολοσχερώς ένα μαγαζί, απανθρακώθηκε ο δράστης

Σοκαρισμένη η κοινωνία του Πολιχνίτου

19/09/2022 - 08:30 Ενημερώθηκε 21/09/2022 - 17:47

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία του Πολιχνίτου μετά το περιστατικό που συνέβη τα ξημερώματα της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου 2022 στην κεντρική πλατεία του οικισμού όταν δράστης εισέβαλλε με το αυτοκίνητό του, που ήταν γεμάτο φιάλες υγραερίου, σε κατάστημα ρούχων στην περιοχή και το έκαψε ολοσχερώς.

Λίγο νωρίτερα ο δράστης είχε κάψει το σπίτι του θύματος καθώς και το αυτοκίνητό του.

Το αποτέλεσμα ήταν να καούν ολοσχερώς το κατάστημα ρούχων, το αυτοκίνητο, να υποστεί ζημιές το σπίτι του θύματος, ενώ ο δράστης κάηκε μέσα στο ίδιο του το αυτοκίνητο με το οποίο είχε εισβάλει στο μαγαζί. Το πτώμα βρέθηκε απανθρακωμένο και διεξάγεται έρευνα για την ταυτότητα του δράστη ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εικάζεται ότι ήταν αδερφός του θύματος.

Το θύμα, όπως αναφέρει σε δηλώσεις του, ξύπνησε από ένα δυνατό θόρυβο λίγο μετά τις 3:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου 2022 και έσπευσε να δει τι συνέβαινε, όταν και αντιλήφθηκε την φωτιά. Ο ίδιος επιχείρησε να την σβήσει ωστόσο λόγω του έντονου καπνού  αυτό κατέστη αδύνατο και εν συνεχεία κίνησε να διαφύγει. Στην προσπάθειά του να ανοίξει την πόρτα έκαψε το χέρι του και ακολούθως βγήκε από το παράθυρο προκειμένου να σώσει την ζωή του.  

Όταν κατάφερε να απεγκλωβιστεί από το εσωτερικό της οικείας πήρε το λάστιχο και προσπάθησε να σβήσει την φωτιά, ωστόσο διαπίστωσε ότι και το αυτοκίνητο μάρκας Mercedes είχε τυλιχτεί και αυτό στις φλόγες. Ο ίδιος εκτιμά ότι ο δράστης πρώτα έβαλε φωτιά στο αυτοκίνητο και στην συνέχεια κινήθηκε στο εσωτερικό του σπιτιού και έπειτα κατευθύνθηκε στο κατάστημα πωλήσεως ανδρικών και γυναικείων ενδυμάτων και αξεσουάρ.

Το θύμα που ήρθε αντιμέτωπο με την φωτιά εκτιμά από την έντασή της ότι χρησιμοποιήθηκε εμπρηστικός μηχανισμός, ωστόσο αυτό θα διαπιστωθεί από τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγει η Πυροσβεστική.

«Χάρη στην άμεση επέμβαση των στελεχών της Αστυνομίας, Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δυτικής Λέσβου, προλάβαμε τα χειρότερα» ανέφερε σε δήλωσή του στο «ΕΜΠΡΟΣ» ο πρόεδρος του Πολιχνίτου, Δημήτρης Γιανναρέλλης, εξηγώντας ότι το κτίριο που τυλίχθηκε στις φλόγες βρισκόταν στην κεντρική πλατεία του χωριού και χάρη στην έγκαιρη επέμβαση δεν επεκτάθηκε σε γειτονικά κτίρια.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήση στις 4:15 τα ξημερώματα για φωτιά στο σπίτι του θύματος και λίγα λεπτά αργότερα για το περιστατικό στο κατάστημα ρούχων. Στα δύο περιστατικά σύμφωνα με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Λέσβου, Πύραρχο Παναγιώτη Μ. Κυπριωτέλλη ο οποίος και ο ίδιος μετέβη στα σημεία για τον συντονισμό αυτού του σύνθετου γεγονότος μετέβησαν συνολικά 5 υδροφόρες και 10 στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και το ανακριτικό τμήμα.

Παράλληλα εκλήθησαν ιατροδικαστής και η σήμανση στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης.

Ακόμη θα παρθεί δείγμα DNA και από τον παθόντα για την ταυτοποίηση του δράστη, η σωρός του οποίο βρέθηκε απανθρακωμένη, αφού όπως προαναφέρθηκε εκτιμάται ότι υπάρχει συγγενική σχέση μεταξύ θύτη και θύματος και στο ενδεχόμενο αυτό συνηγορούν και τα στοιχεία ιδιοκτησίας του αυτοκινήτου το οποίο χρησιμοποίησε ο δράστης. 

Προανάκριση διενεργεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ η υπόθεση αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία.

Οικονομικές διαφορές προφανώς η αιτία του συμβάντος

Οικονομικές φαίνεται να είναι οι διαφορές που πυροδότησαν το περιστατικό που εκτυλίχθητε  στον Πολιχνίτο και συντάραξε όχι μόνο την τοπική κοινωνία αλλά και το πανελλήνιο.

Η κακή οικονομική διαχείριση του πρώτου και η άρνηση του δεύτερου να συντηρεί εφόρου ζωής τον αδερφό του είχαν σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί χάσμα ανάμεσα στα δύο αδέρφια πριν δέκα, περίπου, χρόνια, ενώ οι  σχέσεις μεταξύ των δύο αδερφών πυροδοτήθηκαν κυριολεκτικά τα ξημερώματα της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου 2022.

Ο μεγαλύτερος αδερφός είχε φύγει πολλά χρόνια πριν από την γενέτειρά του και πολλοί είναι εκείνοι που είχαν ξεχάσει την ύπαρξή του.  Σύμφωνα με τις δηλώσεις του θύματος επί πολλά χρόνια έστελνε χρήματα στον αδερφό του, γεγονός για το οποίο επικαλείται αποδείξεις από τις τραπεζικές καταθέσεις.

Οι σχέσεις μεταξύ θύτη και θύματος περνούσαν κρίση, όπως προαναφέρθηκε όταν το θύμα έκανε γνωστό στον κατά 8 χρόνια μεγαλύτερο αδερφό του ότι δεν μπορεί να τον συντηρεί όπως έκανε στο παρελθόν καθότι οι οικογενειακές του υποχρεώσεις του επέβαλλαν να αλλάξει προτεραιότητες.  Ο αδερφός του, και υποτιθέμενος δράστης – αφού τυπικά δεν έχει διαπιστωθεί σε ποιον ανήκει η σωρός- δεν ζούσε στον Πολιχνίτο, αλλά σε άλλα μέρη της Ελλάδος, ενώ κατά το παρελθόν είχε ζήσει και στην Αμερική όπου και άλλαξε το πατρικό του όνομα. Εκεί, σύμφωνα με τα όσα λέγονται, είχε σημαντική δουλειά κάτι στο οποίο συνηγόρησε η παρουσία ευυπόληπτου συγγενή. Αυτό ήταν ο πυρήνας για την δημιουργία περιουσίας, η οποία όμως δεν κράτησε για πολύ. Μάλιστα εικάζεται ότι για το διάστημα που ήταν οικονομικά εύρωστος βοηθούσε την οικογένειά του.

Ακόμη, σύμφωνα με τα όσα λέγονται ο αδερφός του θύματος δεν φαίνεται να είχε και τις καλύτερες σχέσεις με τους γονείς του. Σημειώνεται δε, ότι εκείνοι επειδή γνώριζαν ότι δεν έκανε ορθή χρήση των οικονομικών απεφάσισαν να κάνουν γονική παροχή της περιουσίας τους στο μικρότερο παιδί τους διότι φοβήθηκαν ότι το μεγαλύτερο θα ξεπουλούσε την όποια περιουσία. Έτσι και το μαγαζί πέρασε στον μικρότερο γιο.

Παρά ταύτα ο μικρός αδερφός, όπως ο ίδιο ισχυρίζεται, ενδιαφερόμενος για το μέλλον του μεγάλου φρόντισε να μεταφέρει στην ιδιοκτησία του δεύτερου ένα κτήμα, 28 περίπου στρεμμάτων, συμπεριλαμβανομένου του ακινήτου που είχε χτίσει ο πρώτος μέσα.

Αξίζει να αναφέρουμε, ότι σύμφωνα με τις δηλώσεις του θύματος, επιτέθηκε σε δασάρχη στην Θεσσαλονίκη καθώς δεν έγινε δεκτό αίτημά του για διάνοιξη δρόμου σε οικόπεδο που διατηρούσε. Η υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια όπου καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό όμως όταν η υπόθεση έφτασε στο Εφετείο της Βέροιας αθωώθηκε.

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey