Εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις εμπρηστικών ενεργειών σε επιχειρήσεις και σπίτια στη Δυτική Λέσβο

Προσωπικές διαφορές οδήγησαν σε αντίποινα ...

05/12/2022 - 08:30

Εξιχνιάστηκαν άμεσα, μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης με τη συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Καλλονής, πέντε περιπτώσεις εμπρηστικών ενεργειών, που διαπράχθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, σε επιχειρήσεις και οικίες στη Δυτική Λέσβο.

Για τις υποθέσεις αυτές, ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη την Κυριακή 04 Δεκεμβρίου 2022 στη Μυτιλήνη, Άγγλος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα του εμπρησμού και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, που πραγματοποιήθηκε και με τη συνδρομή του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, διακριβώθηκε ότι, ο συλληφθείς αλλοδαπός, δρώντας βραδινές κυρίως ώρες και λαμβάνοντας μέτρα προφύλαξης, προξένησε πυρκαγιές χρησιμοποιώντας εύφλεκτη ύλη, σε χώρους τριών (3) επιχειρήσεων και δύο (2) οικιών. Σημειώνεται ότι τα θύματα στο σύνολό τους ήταν 4 καθώς η μία επιχείρησης και μία οικεία ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές διαφορές που είχαν σημειωθεί κατά το παρελθόν ήταν η αιτία που οδήγησαν τον άνδρα να πράξει τις ενέργειες αυτές.

Οι ζημιές

Από τις εμπρηστικές ενέργειες του δράστη προκλήθηκαν φθορές – υλικές ζημιές, σε δεκαοκτώ (18) επιβατικά αυτοκίνητα, δύο (2) δίκυκλα μοτοποδήλατα, ένα (1) μηχάνημα έργων και σε ποτιστικό λάστιχο.

Η αξία των προκληθέντων φθορών – υλικών ζημιών εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 200.000 ευρώ, ενώ από τα προαναφερόμενα οχήματα, δεκατρία (13) επιβατικά αυτοκίνητα και δύο (2) δίκυκλα μοτοποδήλατα καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του συλληφθέντα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ρούχα και λοιπά αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν από αυτόν, κατά το χρόνο διάπραξης των εκνόμων ενεργειών.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.    

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey