Ταυτοποιήθηκαν 5 ακόμη άτομα που ενέχονται σε έκνομες ενέργειες κατά τη διάρκεια των πρόσφατων περιστατικών στην περιοχή «Βάστρια» της Λέσβου

Εντατικοί οι έλεγχοι της Αστυνομίας για τα γεγονότα της ΒΑΣΤΡΙΑΣ Φωτογραφία: Ανδρονίκη Κουτσαβλή

Εντατικοί οι έλεγχοι της Αστυνομίας για τα γεγονότα της ΒΑΣΤΡΙΑΣ

18/03/2022 - 11:00 Ενημερώθηκε 18/03/2022 - 12:35

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα την Δευτέρα 07 Φεβρουαρίου 2022 όταν το Παλλεσβιακό  Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο διοργάνωσε κινητοποίηση προκειμένου να εκφραστεί η αντίθεση στην δημιουργία δομών, στην περιοχή της Βάστριας. Θυμίζουμε ότι η κατάληξη της κινητοποίησης ήταν μπει φωτιά σε γεννήτρια και πρόκληση φθορών σε μηχανήματα που παραδόθηκαν στην πυρά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου ταυτοποιήθηκαν, μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, με τη συνδρομή του Τμήματος Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, πέντε ακόμη άτομα (-4- άνδρες και μία έγκυος γυναίκα) για την εμπλοκή τους σε έκνομες ενέργειες που διαπράχθηκαν την 07-02-2022 στην περιοχή «Βάστρια» της Λέσβου.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, διενεργείται προκαταρκτική εξέταση κατόπιν σχετικής παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης, στο πλαίσιο της οποίας, πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 17 Μαρτίου έρευνες παρουσία δικαστικού λειτουργού στα σπίτια των παραπάνω ταυτοποιηθέντων ατόμων στη Λέσβο, που διέμεναν στις περιοχές, μεταξύ των οποίων, Άγρα, Νέες Κυδωνίες. Στα σπίτια τους βρέθηκε και κατασχέθηκε ρουχισμός που φόραγαν οι τελευταίοι, κατά το χρόνο διάπραξης των εκνόμων ενεργειών.

Το ανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε θα υποβληθεί αρμοδίως, ενώ συνολικά για την υπόθεση έως σήμερα, έχουν ταυτοποιηθεί ως δράστες δεκαπέντε άτομα. Θυμίζουμε ότι τότε τέσσερις εξ αυτών συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey