Η ανακοίνωση της Κιβωτού

5.300 € πρόστιμο στο ιδιοκτήτη σκύλου στα Αριανά

25/07/2022 - 16:00 Ενημερώθηκε 25/07/2022 - 17:27

Την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022, η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης ενημερώθηκε από κατοίκους των Αριανών Καλλονής Λέσβου για μια ιδιόκτητη σκυλίτσα σε άθλια κατάσταση. Το ζώο ήταν μόνιμα δεμένο σε ένα προαύλιο χώρο, γεμάτο τσιμπούρια, με μόνη προστασία από τις καιρικές συνθήκες μια…σανίδα. Επιπλέον, είχε γεννήσει στο ίδιο σημείο, με τα κουταβάκια να βρίσκονται δίπλα στην αλυσοδεμένη μητέρα τους.

Αμέσως έγινε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλονής Λέσβου, στελέχη του οποίου εντόπισαν τον «καλό» ιδιοκτήτη του ζώου και του βεβαίωσαν τα προβλεπόμενα από τον Ν.4830/2021 διοικητικά πρόστιμα:

  • ΤΡΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ (3.000) ευρώ για αναπαραγωγή ιδιόκτητου ζώου χωρίς άδεια
  • ΧΙΛΙΑ (1.000) ευρώ για ακατάλληλο κατάλυμα
  • ΧΙΛΙΑ (1.000) ευρώ για απουσία εμβολίων
  • ΤΡΙΑΚΙΟΣΙΑ (300) ευρώ για απουσία μικροτσιπ,

Σύνολο 5.300 (πέντε χιλιάδες τριακόσια) ευρώ. Όλο αυτό το ποσό εισπράττεται από το Δήμο Δυτικής Λέσβου και διατίθεται αποκλειστικά για την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων. Ο ιδιοκτήτης του ζώου είναι υποχρεωμένος να συμμορφωθεί άμεσα και να φροντίσει ειδικά για την ευζωία της σκυλίτσας του και για την φροντίδα των νεογέννητων κουταβιών της, διαφορετικά τα πρόστιμα διπλασιάζονται (είμαστε ήδη σε επαφή με την Αστυνομία και τον Δήμο για τα περαιτέρω).

«Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης ευχαριστεί και συγχαίρει το προσωπικό του ΑΤ Καλλονής, και ειδικά τον Διοικητή αυτού, για την άμεση ανταπόκριση και την άριστη συνεργασία. Συγχαίρει τους δύο μάρτυρες οι οποίοι ΔΕΝ δίστασαν μπροστά στην κακοποίηση, ΔΕΝ σκέφτηκαν «που να μπλέξω τώρα», ΔΕΝ πέταξαν το μπαλάκι σε κάποιον άλλο, αλλά έκαναν αυτό που οφείλει κάθε ένας μας που θέλει να λέγεται Άνθρωπος: κατήγγειλαν τον βασανιστή του άτυχου ζώου! Ας αποτελέσουν παράδειγμα για όλους μας!» αναφέρεται στο δελτίο Τύπου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey